Gaziantepspor Teknik Direktörü Karaman:

Gaziantepspor Teknik Direktörü Karaman: -Bir oyuncuya talip oluyorsunuz siz de bana şu oyuncuyu verin diyorlar. Vermeyiz diyoruz. O zaman da fiyatı yüksek tutuyorlar


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, transfer dönemiyle ilgili olarak, Bir oyuncuya talip oluyorsunuz siz de bana şu oyuncuyu verin diyorlar. Vermeyiz diyoruz. O zaman da fiyatı yüksek tutuyorlar. Böyle bir çıkmaz var, bu gerçekleri de bilelim dedi.
     Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, devre arasında Türkiyeden 3 oyuncuyu transfer etmek istediklerini ancak başarılı olamadıklarını belirtti. Yurt dışındaki oyuncuları Türkiyeye getirmenin zorluklarına dikkati çeken Karaman, Yabancı oyuncu Türkiyeye gelirken 50 tane problem sıralıyor dedi.
     Transferlerde oyuncu takibinin önemine değinen Karaman, şöyle devam etti:
     İzlenen oyuncuların takibe alınması ve son maçlarda da teknik adamın ve ekibinin nihai kararı vermesi gerekiyor. Ama böyle bir çalışma Türkiyede birçok kulüpte yok. Artık teknoloji gelişti, futbolcunun son 2-3 sene oynadığı maçları izliyorsunuz. Gol mü atmış, defansta ne yapmış, takımı şampiyonluğa mı oynamış, küme mi düşmüş gibi bilgileri elde edebiliyorsunuz.
     Karaman, her teknik direktörün istediği oyuncular olduğunu, kendisinin de ülke içerisinden tanıdık, ülkenin kültürünü bilen ve bu ülkede top oynamış oyuncuları istediğini ancak anlaşamadıklarını vurguladı.
     Talip oldukları oyuncuya karşı hemen kendilerinden futbolcu istendiğini anlatan Karaman, Bir oyuncuya talip oluyorsunuz siz de bana şu oyuncuyu verin diyorlar. Vermeyiz diyoruz o zaman da fiyatı yüksek tutuyorlar. Böyle bir çıkmaz var, bu gerçekleri de bilelim diye konuştu.
     Transfer döneminde adı bazı kulüplerle anılan Serdar Kurtuluş ve Cenk Tosunla ilgili düşüncelerini dile getiren Karaman, şunları kaydetti:
     Böyle bir şey var mı- O zaman kulübü kapatıp gidelim. O oyuncu gitsin, bu oyuncu gitsin biz ne yapacağız. Ama şu var öyle bir para bulunur ki gönderirsiniz ve yerine 3-4 tane ondan daha iyi oyuncu alırsınız. Bu ticari iş. Böyle bir durum olmadan elinizdeki oyuncuları verirseniz kiminle oynayacaksınız- Bir futbol takımı kaliteli oyuncularla oynar. Yanında da mücadele eden, takım oyununa oynayan oyuncular vardır.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepspor Teknik Direktörü Karaman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER