Gaziler Günü Şırnakta törenle kutlandı

Gaziler Günü Şırnakta törenle kutlandı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta, 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.
     Valilik bahçesindeki tören, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngörün Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende konuşan Güngör, gazilerin bu anlamlı gününü kutladığını söyledi.
     Güngör, Selam olsun Korede, Kıbrısta kefensiz yatanlara. Bu anlamlı günün kıvancını ulus olma bilinciyle yaşamak üzere bir araya gelen sizleri en samimi duygularla selamlıyorum. Ulus olma yolunda ayrı bir mana ve önem taşıyan bugün, büyük komutan eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürke TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanunla gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi verilmesinin yıl dönümüdür dedi.
     İl Jandarma Alay Komutanlığında Üsteğmen Celil Şahin de ülkesi, milleti ve devleti için yaşamını ortaya koyan kahraman gazileri anmak, onlara yüce Türk milleti adına şükran sunmak için toplandıklarını söyledi.
     Dünya tarihinde her milletin kendine has özelikleriyle tanındığını ifade eden Şahin, Aziz milletimiz de tarihi boyunca savaş meydanlarında cesareti ve savaşçılığı, barış zamanlarında da misafirperverliği ve hoşgörüsüyle anılmıştır. Milletimizin her anlamda cesur oluşunun nedeni budur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün de işaret ettiği gibi yüce milletimiz savaş sahalarında yıldırımdır, kasırgadır, barış zamanlarında ise dünyayı aydınlatan güneştir diye konuştu.
     Törene Şırnak Vali Yardımcısı Yasin Özcan, Çakırsöğüt Tugay Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, İl Müftüsü Abdullah Kaplan ve şehit yakınları katıldı.
     Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, daha sonra Şırnak Polisevinde düzenlenen kokteyle katılarak gazilerin gününü kutladı.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Gaziler Günü Şırnakta törenle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER