Gaziler Günü

Gaziler Günü -AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan: -Türkiye tarihinde nice destansı mücadeleler yaşandı. Bu mücadelelerde yaralananlar Gazi, vefat edenler de Şehit olmaktadırlar, bunlar manevi mertebeler


ANKARA (A.A) - AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Türkiye tarihinde nice destansı mücadeleler yaşandığını belirterek, bu mücadelelerde yaralananların Gazi, vefat edenlerin de Şehit gibi manevi mertebeler kazandığını kaydetti.
     Alparslan, yaptığı yazılı açıklamada, her Türkün bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşacağını vurgulayarak, Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk milletinin her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır değerlendirmesi yaptı.
     Tarihte birçok gazi ve şehidin nice mücadelelerde nasıl varlık gösterdiklerine dikkati çeken Alparslan, Türk Milleti bunun en güzel örneğini yakın tarihimizdeki Kurtuluş Savaşında yaşamıştır. Ya istiklal, ya ölüm diyerek başlayan bağımsızlık mücadelesi şehit ve gazilerin kahramanlıklarıyla zaferle neticelenmiştir ifadesini kullandı.
     Türkiye tarihinde nice destansı mücadeleler yaşandı. Bu mücadelelerde yaralananlar Gazi, vefat edenler de Şehit olmaktadırlar, bunlar manevi mertebeler ifadesini kullanan Alparslan, bunların inanç ve geleneklerde yer alan onurlu payeler olduğunu belirtti.
     Alparslan, vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman ordunun daha sonra dünya barışını korumak için görev aldığını, bunun en güzel örneğini de 1. Dünya Savaşında, Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında ve Kıbrıs Barış Harekatında birçok askerin şehit, bir kısmı da gazi olarak geri döndüğünü hatırlatarak, Devletimiz bir yasa ile şehit yakınlarına Övünç Madalyası vererek şehitlik maaşı bağlar. Yine gazilere de madalya ile aylık maaş verir ve tedavi, ulaşım gibi hizmetlerde ücretsiz imkânlar tanır değerlendirmesi yaptı.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER