Gaziosmanpaşa 2013 yılı nikah ücreti tarifesini

Gaziosmanpaşa 2013 yılı nikah ücreti tarifesini belirledi


İSTANBUL (A.A) - Gaziosmanpaşa Belediyesinde 2013 yılı nikah ücret tarifesi belirlendi.
     Gaziosmanpaşa Belediyesinden yapılan açıklamada, yeni yılda hafta içi nikah kıyma işlemlerinin saat 17.00den 20.00ye uzatıldığı ve nikahlardan herhangi bir ücret alınmayacağı bildirildi.
     Hafta sonu kıyılan nikahlarda 2012 yılı tarifesi olan 120 TLlik ücretin değişmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Daha önce ilçe dışı 400 TL olan nikah kıyma ücreti 270 TL olan ilçe içi tarifeyle sabit kılındı. 2012 yılı tarifelerinin geçerli olduğu 2013 yılı nikah ücretlerinde de herhangi bir artışa gidilmedi. Yeni tarifeye göre ev nikahlarından 270 TL ücret alınırken, ceza evlerindeki nikah kıyma işlemleri de 180 TL ücretle işlem görecek. Tarifeye göre dışarıdan izinnameli gelenlerden 150 TL alınacak.
     Bu arada açıklamada, yatalak hastalar, engelli vatandaşlar, şehit çocukları, gazinin kendisi ve çocuklarının nikahları ile Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfında dosyası bulunan muhtaç kimselerle belediyenin evlilik akademisi ya da benzeri çalışmalarına katılan vatandaşların nikah işlemlerinde eskiden olduğu gibi yine ücret alınmayacağı ifade edildi.
    
     Muhabir: Muharrem Aksakallı
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Gaziosmanpaşa 2013 yılı nikah ücreti tarifesini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER