Gazipaşa Belediyesine yönelik ihaleye fesat karıştırma

Gazipaşa Belediyesine yönelik ihaleye fesat karıştırma operasyonu -11 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istenen Belediye Başkanı Özgençin de aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına başlandı


ANTALYA (A.A) - Gazipaşa Belediyesine düzenlenen İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında 11 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istenen Belediye Başkanı Cem Burak Özgençin de aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Belediye Başkanı Özgenç ile Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Sönmez ve Fazıl Taşlı, Ersan Erkovan, Mukadder Çelik, Oğuzhan Sönmez, Şerafettin Lordoğlu, Hüseyin Şengöz, Dilek Yılmaz, Metin Büyüknacar, Meral Önen, Mehmet Erdoğan, Cavit Yurdaer, Oğuzhan Oğuz ve Bedri Güven katıldı.
     Kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmalarını yapabilmek için ek süre talep etmeleri üzerine mahkeme, duruşmayı erteledi.
     Bu arada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Antalya CHP İl Başkanı Devrim Kök ve bazı partililer de duruşmayı izledi.
     Gazipaşa Belediye Başkanı Burak Özgenç, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gözaltına alınmasının üzerinden tam bir yıl geçtiğini belirterek, Bir yıldır masum olduğumuzu ispatlamak için bekledik. Bu sürede çok ağır suçlamalara tabi tutulduk. Artık mahkeme süreci başladı. Suçlamalara karşı masum olduğumuzu delillerle kabul ettirme şansına sahibiz dedi.
     Antalya Belediye Başkanı Akaydın ise Özgenç ve ekibinin masum olduğuna inandığını kaydederek, Ortada net bir fotoğraf var. Bunu yorumlamak kamuoyunun görevi diye konuştu.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Gazipaşa Belediyesinde 5 Temmuz 2011 tarihinde İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında arama yapılmış, aralarında Belediye Başkanı Özgenç, iki yardımcısı, bazı belediye çalışanları ile firma sahiplerinin de olduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
     Daha sonra cumhuriyet savcılığınca hazırlanan ve Belediye Başkanı Özgenç ile diğer zanlılar için Kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, rüşvet almak ve vermek ile ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 11 yıldan 21 yıla kadar hapis istendiği iddianame, mahkemece kabul edilmişti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Gazipaşa Belediyesine yönelik ihaleye fesat karıştırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER