Gazipaşa Belediyesine yönelik ihaleye fesat karıştırma

Gazipaşa Belediyesine yönelik ihaleye fesat karıştırma operasyonu -Gazipaşa Belediyesine düzenlenen İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında Belediye Başkanı Özgençin de aralarında bulunduğu 15 sanığın yar


ANTALYA (A.A) - Gazipaşa Belediyesine düzenlenen İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında haklarında 11 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istenen Belediye Başkanı Cemburak Özgençin de aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan Belediye Başkanı Özgenç, Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Taşlı, Rıfat Sönmez, Fen İşleri Müdürü Ersan Erkovan, emekli memur Cavit Yurdaer, Özel Kalem Müdürü Mukadder Çelik, Fen İşleri Şubesi çalışanı Oğuzhan Sönmez, müteahhit Bedri Güven, müteahhit sekreteri Dilek Yılmaz, Gazi Mahallesi Muhtarı ve Müteahhit Şefettin Lordoğlu, inşaat mühendisi Oğuzhan Oğuz, müteahhit firma çalışanı Meral Önen, Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Erdoğan, müteahhit Hüseyin Şengöz hazır bulundu. Sanıklardan sanayici Metin Büyüknacar ise gelmedi.
     Duruşmada Özgençin babası Mehmet Özgençin ardından Belediye Meclis Üyesi Ergün Sönmez tanık olarak dinlendi. Sönmez, bir önceki dönem belediye başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü, ancak yeni dönemde bu göreve getirilmediğini belirterek, Yeni dönemde aynı göreve taliptim. Benim de aralarında bulunduğum kişiler arasında başkan yardımcılığı dönüşümlü yapılacaktı. Fakat sıram geldiğinde göreve getirilmedim dedi.
     Bu arada Şerafettin Lordoğlunun kendisine gelerek Rıfat Sönmezin binmekte olduğu araba benim şirketime ait. Merak etme ben senin işini ayarlarım dediğini iddia eden Sönmez, O anki ruh haliyle Lordoğlu ile konuştuklarımızı basına yansıttım. Bunun dışında başkan yardımcılığı ve meclis üyeliği görevlerimde belediyenin yaptığı ihalelerde usulsüz bir durumla karşılaşmadım diye konuştu.
     Daha sonra mahkeme heyeti, gelmeyen sanığın dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
     Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, bir sanık gelmediği için duruşmanın ertelendiğini belirterek, Bekliyoruz, ne olacağını bilmiyoruz. Sonuçta bir sanığın gelmemesi duruşmayı erteledi. Onun gelip ifade vermesi gerekiyor. Sanırım cuma günü gelip ifadesini verecek ve böylece tüm ifadeler tamamlanmış olacak dedi.
     Olaya siyasi yönden bakmadığını ifade eden Özgenç, Sonuçta yargılanıyoruz. Yargılamanın hukuki çerçevede gerçekleşmesinden başka düşüncemiz yok. Adalete güveniyoruz. Haklı olduğumuzu ispatlayacağımızı düşünüyoruz diye konuştu.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Gazipaşa Belediyesinde 5 Temmuz 2011de İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında arama yapılmış, aralarında Belediye Başkanı Özgenç, iki yardımcısı, bazı belediye çalışanları ile firma sahiplerinin de olduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
     Daha sonra Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan ve Belediye Başkanı Özgenç ile diğer zanlılar hakkında Kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, rüşvet almak ve vermek ile ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 11 yıldan 21 yıla kadar hapis istenen iddianame, mahkemece kabul edilmişti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gazipaşa Belediyesine yönelik ihaleye fesat karıştırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER