Gazlıgöl Belediyesinin projesi hibe kazandı

Gazlıgöl Belediyesinin projesi hibe kazandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Zafer Kalkınma Ajansının Sürdürülebilir Kırsal Kentsel Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Gazlıgöl Belediyesinin Jeotermal Isıtma ve Kulanım Suyu Projesi hibe kazandı.
     Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin Jeotermal Isıtma ve Kulanım Suyu Projesinin hibe desteği protokolünün imzalandığını bildirdi.
     Zafer Kalkınma Ajansının Sürdürülebilir Kırsal Kentsel Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde kar amacı olmayan kurum, kuruluşlara yönelik hibe destek projesi başlatıldığını ifade eden Keskin, şöyle konuştu:
     Katılan 91 projeden 33ü başarılı bulundu. Ancak bütçe kısıntı nedeniyle ikinci bir elemeye giderek, Jeotermal Isıtma ve Kullanım Suyu Projemizin de aralarında yer aldığı 13 projenin hibe desteği almasına karar verildi. Yaklaşık 1 milyon 400 bin bedelli projenin yüzde 50sine kadar hibe desteği sağlanacak. Beldenin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkı sağlayacağına inandığımız projenin faaliyete geçmesiyle, bölgemizde talep edilen termal su ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında bölgedeki tüm işletme ve tesisler hem ısınma ihtiyacı hem de alternatif bir enerji kaynağı olan termal sudan daha uygun fiyatlarda ısınma olanağına kavuşacak.
     Keskin, ihtiyaç duyulan sıcak su ihtiyacının kademeli olarak tek bir merkezden karşılanarak, jeotermal kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasını da ön planda tuttuklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Burak Aydın / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Gazlıgöl Belediyesinin projesi hibe kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER