Gazprom sponsorluğu için Başbakan Erdoğandan destek

Gazprom sponsorluğu için Başbakan Erdoğandan destek talebi -Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Akıncıoğlu: -Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın, Gazprom ile yapmayı planladığımız sponsorluk anlaşması için bize referans


ANTALYA (A.A) - Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın, Gazprom ile yapmayı planladığımız sponsorluk anlaşması için bize referans olmasını ve Rusya Devlet Başkanı Putinden bu konuda ricada bulunmasını arzu ediyoruz dedi.
     Hasan Akıncıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Rusyada sponsorluk anlaşması için çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını, doğal gaz firması Gazpromun üst düzey yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.
     Gazpromun 250 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük şirketlerinden biri olduğunu dile getiren Akıncıoğlu, Bilinen dünya gaz rezervlerinin yüzde 17sinin sahibi olan Gazprom, dünyadaki doğal gaz satışının yüzde 25ini de yapıyor. Türkiye, Gazpromdan yaklaşık 27 milyar metreküp gaz ithalatı yapıyor. Bu rakam ile Türkiye, Almanyadan sonra Gazpromun ikinci en büyük müşterisi konumunda diye konuştu.
     Akıncıoğlu, Gazpromun Avrupa pazarında daha etkin yer bulabilmek için futbol takımlarına sponsor olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda Almanyada Schalke 04, Sırbistanda Kızılyıldız, Rusyada Zenit Petersburg ve İngilterede Chelsea takımlarıyla sponsorluk antlaşmaları yaptığını kaydetti.
     Gazpromun pazar payının yüksek olduğu ülkelerde futbol takımlarına sponsor olarak lobi faaliyetleri yürüttüğünü dile getiren Akıncıoğlu, Sponsorluk sürecinin bir işleyişi var. Örneğin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkelin ikili görüşmesinin ardından Schalke 04 ile Gazprom arasında 2006 yılında sponsorluk sözleşmesi imzalandı. 2010 yılında ise dönemin Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Putine rica etmesiyle Gazprom ile Kızılyıldız arasında 5 yıllık sponsorluk antlaşması yapıldı diye konuştu.
    
     -Sponsorluk anlaşması turizmi de olumlu etkiler-
    
     Gazpromun ikinci en büyük gaz ithalatçısı olan Türkiyede hiçbir takıma sponsor olmadığını dikkati çeken Akıncıoğlu, Gazprom yöneticileriyle bu bağlamda görüştüklerini kaydetti.
     Enerji politikaları gereği doğal gaz ithalatının serbest bırakıldığını, geçtiğimiz günlerde 4 özel firmaya 29 yıllık gaz ithal etme ihalesi verildiğini anlatan Akıncıoğlu, Gazpromun Türkiyedeki firmalara satış yapabilmesi için reklam yapması gerektiğini, bunu yapabilmesinin en iyi yolunun bir futbol takımına sponsorluk yapması olduğunu belirtti.
     Rusların Antalyayı çok iyi tanıdığını dile getiren Akıncıoğlu, şöyle devam etti:
     Türkiyeye giriş yapan Rus turistlerin büyük çoğunluğu Antalyayı tercih ediyor. Rusyadan ithal edilen doğal gazın yüzde 20si, Antalyada tüketiliyor. Bunun nedeni ise Türkiyenin en büyük doğal gaz dönüşüm santralinin Antalyada olmasıdır. Gazprom açısından Antalya önemli. Gazprom, Antalyaspora yapacağı sponsorlukla hem Rus vatandaşlarına hem de diğer ülke turistlerine reklam yapma fırsatı bulacaktır. Gazpromun Antalyaspora vereceği reklamın, Antalyaspor markasının daha ileriye gitmesinin ötesinde turizme de fayda sağlayacağına inanıyorum. Çünkü Gazprom gibi bir markanın Antalyada bulunmasının, özellikle Rus turisti daha fazla çekeceğine inanıyoruz. Gazprom reklamıyla Antalya, Rusların daha çok sahiplendiği, kendilerine daha yakın hissettikleri bir destinasyon haline gelecektir. Ekonomik ve turizm açısından önemli bir sponsorluk ilişkisi olacak.
     Akıncıoğlu, Gazpromun tamamıyla devletin kontrolünde olduğuna işaret ederek, şirketteki stratejik kararları Devlet Başkanı Putinin verdiğini, bu nedenle 3 Aralıkta Türkiyeye yapacağı ziyaretin Medikal Park Antalyasporun sponsorluk ilişkisi için dönüm noktası olduğunu söyledi.
     Akıncıoğlu, şöyle dedi:
     Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın, Gazprom ile yapmayı planladığımız sponsorluk anlaşması için bize referans olmasını ve Rusya Devlet Başkanı Putinden bu konuda ricada bulunmasını arzu ediyoruz. Çünkü Putin, daha önceki sponsorluk anlaşmalarında en üst seviyedeki talepleri hiçbir zaman geri çevirmedi. Putinin birçok futbol kulübü ve futbol adamıyla ilişki kurması, bu tür sponsorluk antlaşmasının sonuçlanmasıyla ilgili olarak bizi ümitlendiriyor.
     Muhabir: Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gazprom sponsorluğu için Başbakan Erdoğandan destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER