Gedizde öğrencilerden şehit ailesine ziyaret

Gedizde öğrencilerden şehit ailesine ziyaret


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulundan bir grup öğrenci, ilçeye bağlı Gökler beldesinde yaşayan şehit ailesini ziyaret etti.
     Öğretim Görevlisi Rifat Sarıoğlu ile öğrenciler, 1996 yılında Hakkarinin Çukurca ilçesine bağlı Çayırlı köyünün Geyikli Tepesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Ali Kazankayanın annesi Zekiye ve kardeşi Mevlüt Kazankaya ile evlerinde bir süre görüştü.
     Sarıoğlu, burada yaptığı konuşmada, şehitlik makamının İslam dininde önemli bir yeri olduğunu söyledi.
     Şehit annesi, şehit yakını olmayı bir şeref diye niteleyen Sarıoğlu, Ne mutlu size. Yüce Türk devleti ve Türk milleti sizinle gurur duyuyor. Huzur ve güvenimizi, vatan uğruna canını feda eden evlatlarımıza, evlatlarına helal süt emziren annelerimize borçluyuz. Yüreğinizdeki acıyı, alnınızda gurur ve onur tacı olarak görüyoruz dedi.
     Mevlüt Kazankaya, ailelerin ve öğrencilerin, terör örgütünün oyunlarına karşı son derece dikkatli olması gerektiğini bildirdi.
     Çocuklarını terör örgütüne kaptıran ailelerin çırpınışlarını televizyon kanallarında izlediklerini dile getiren Kazankaya, teröre bulaşanların ne bu dünyada ne de ahirette yeri olmadığını ifade etti.
     Amcasının oğlunun da gazi olduğunu ve vatan uğruna kanının son damlasına kadar canını seve seve vermeye hazır olduğunu kaydeden Kazankaya, Bu vatan toprakları üzerinde kötü oyunlar oynayanlar, emellerine hiçbir zaman ulaşamayacak. Vatan sağ olsun ifadelerini kullandı.
     Zekiye Kazankaya ise şehit annesi olduğu için gurur duyduğunu ve evlerinde odanın birini, şehit oğlunun hatıralarıyla süslediklerini anlatarak, Şehit oğlumun kanı, bu vatan için son damlasına kadar helal olsun diye konuştu.
     Daha sonra, şehidin mezarını ziyaret eden Sarıoğlu ile öğrenciler, dua etti.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizde öğrencilerden şehit ailesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER