Gediz Belediyesi, Gazzeyi kardeş şehir ilan

Gediz Belediyesi, Gazzeyi kardeş şehir ilan etti -Belediye Meclisi, İsrailin 8 gün süren saldırısına maruz kalan Gazzeyi kardeş şehir ilan etme kararı aldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Gediz ilçe Belediyesi, Belediye Meclisinin kararıyla İsrailin 8 gün süren saldırısına maruz kalan Gazze kentini kardeş şehir ilan etti.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrailin kanlı eylemler gerçekleştirdiği Gazzede yaşayan ve zulüm gören Müslümanlara destek olmak amacıyla Belediye Meclisinde karar aldıklarını ve bu kenti kardeş şehir ilan ettiklerini bildirdi.
     İsrailin yıllardır Gazzede insanlık dışı zulüm uyguladığını, tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu zulme süper ve güçlü olarak bilinen çoğu ülkenin seyirci kaldığını savunan Saraoğlu, buna karşı Türkiye ve birkaç insani yardım derneği ile vakıf haricinde hiç kimsenin bu gidişe dur demediğini belirtti.
     Saraoğlu, ortaya birçok barış senaryosu atılmasına rağmen meşru müdafaa süsüyle İsrail tarafından gerçekleştirilen zulmün dozunun her geçen gün arttığına dikkati çekerek, Tüm dünya gibi bizim de gözlerimizin önünde cereyan eden insanlık dramına kayıtsız kalmayarak, Gazze halkının feryatlarını duyurmak ve onlara yardım edebilmek amacıyla Gazzeyi kardeş şehir ilan etmek için verdiğim kararı, Belediye Meclisimiz destekledi. Böylece Gazze, Gedizin kardeş şehri oldu ifadelerini kullandı.
     Gazze ile kardeş şehir ilişkisi bulunan diğer belediyelere çağrıda bulunan Saraoğlu, bu belediyelerin birlik kurması ve bu birliğin, Gazzeye götürülecek belediye hizmetlerini koordine etmesini önerdi.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gediz Belediyesi, Gazzeyi kardeş şehir ilan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER