Geleceğin arıcıları DAGEMde yetişiyor

Geleceğin arıcıları DAGEMde yetişiyor -Arı Biziz, Bal da Bizdedir projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine arıcılık eğitimi veriliyor -DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kekeçoğlu: Hedefimiz, yeni neslin arıcılık konusunda bi


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinde (DAGEM) Arı Biziz, Bal da Bizdedir projesi kapsamında öğrencilere arıcılık eğitimi veriliyor.
     TÜBİTAKın desteğiyle Yığılcadaki uygulama merkezinde 2 yıl önce başlatılan proje kapsamında yaz kursları düzenleniyor. 27 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek kurslarda öğrenciler, arıcılıkla ilgili bilgi alıyor.
     DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, AA muhabirine gelecek nesillerin arı ve arı ürünleri hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla 2 yıl önce açtıkları yaz kurslarında eğitim verdiklerini söyledi.
     Kurslara yaklaşık 100 öğrencinin katıldığını bildiren Kekeçoğlu, Projenin amacı, arı sevgisinin ön plana çıkarılarak arı ürünlerinin çocuklar tarafından tüketiminin arttırılması, arıcılık mesleğinin tanıtılması ve arı-çevre ilişkisi hakkında çocuklarda farkındalık yaratmaktır dedi.
    
     -Hedef, yeni nesli arıcılık konusunda bilinçlendirmek-
    
     Proje kapsamında öğrencilere arı ve arı ürünlerinin yaşam içindeki yerlerini görsel ve sanatsal olarak sunduklarını kaydeden Kekeçoğlu, Hedefimiz, yeni neslin arıcılık konusunda bilinçlendirilmesidir diye konuştu.
     Kekeçoğlu, çocukların arıların çevreyle olan ilişkilerini dikkatle incelemeleri gerektiğine işaret ederek, 27 Temmuza kadar devam edecek kurslarda öğrencilerin ekolojik dengede arıların yeri ve önemini anlamaları, arı ve diğer polinatör (tozlayıcı) böceklere karşı daha duyarlı yaklaşım ve davranış biçimlerini geliştirmelerini sağlamış olacağız şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Akif Karslı / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Geleceğin arıcıları DAGEMde yetişiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER