Geleceğin Mühendislik Eğitiminde Endüstri ile İşbirliği

Geleceğin Mühendislik Eğitiminde Endüstri ile İşbirliği Sempozyumu -YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Günay: Türk yüksek öğretimi mevcut okullaşma itibarıyla dünyanın ileri ülkeleriyle sayısal olarak boy ölçüşecek duruma geldi


ISPARTA (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Türk yüksek öğretiminin mevcut okullaşma itibarıyla dünyanın ileri ülkeleriyle sayısal olarak boy ölçüşecek duruma geldiğini söyledi.
     Prof. Dr. Durmuş Günay, Isparta Barida Hotelde düzenlenen Geleceğin Mühendislik Eğitiminde Endüstri ile İşbirliği Sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, bugün Türkiyede 168 üniversite bulunduğunu, 2011 yılı itibarıyla 4 milyon öğrencinin üniversitelerde eğitimine devam ettiğini belirtti.
     Bu yıl mevcut sayıların daha da arttığını ifade eden Günay, Türk yüksek öğretimi mevcut okullaşma itibarıyla dünyanın ileri ülkeleriyle sayısal olarak boy ölçüşecek duruma geldi. Geçen yıl itibarıyla okullaşma oranımız yüzde 71,11dir dedi.
     Nitelik olarak üniversitelerin iyi performans gösterdiğine inandığını dile getiren Günay, üniversiteler için sorun olan asıl şeyin ürettikleri teknik bilgilerin, sanayi ile birleşememesinden kaynaklandığını vurguladı.
     Türkiyede üniversitelerdeki teorik bilginin çok güçlü verildiğine dikkati çeken Günay, asıl sorunun uygulayamaya yönelik olduğunu, hızla piyasaya adapte olabilen mühendislere ihtiyaç olduğunu ifade etti.
     Günay, Türkiyedeki 27 mesleki ve teknik fakülteyi kapattıklarını anlatarak, şöyle konuştu:
     Bunlar gerçekten Türkiyenin kanayan bir yarasıydı. Problemleri seyrederek yaşamak gibi bir geleneğimiz oldu. Biz bu sorunları çözelim dedik. Çünkü buradan mezun olanlar istihdam edilemiyor. Bu yarayı durdurmak için bu fakülteleri kapattık. Bu fakültelerin yerine teknoloji fakülteleri kurduk. 16 teknoloji fakültemiz öğrenci almaya başladı. 10 bin öğrenciye ulaşmış durumdayız. Fakülte dekanlarından ricamız, öğrencilerin iş yeri eğitimine önem vermeleridir.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz da Ispartanın bir ilim kenti olmasını istediğini, sahip olduğu kültür mirası ile bunu gerçekleştirebilecek kapasitenin de bulunduğunu belirterek, sempozyumun Ispartaya çok yakıştığını, şehrin bu amacı doğrultusunda kullanabileceğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından sempozyum, Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkunun sunumuyla devam etti.
     Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve öğrencinin de katıldığı sempozyum, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Geleceğin Mühendislik Eğitiminde Endüstri ile İşbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER