Geliboludan kısa kısa

Geliboludan kısa kısa -Geliboluda park ve bahçelere kış bakımı


ÇANAKKALE (A.A) - Gelibolu Belediyesine bağlı ekipler tarafından park ve bahçelere kış bakımı çalışması başlatıldı.
     Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaçların dinlenme devresi olan kış aylarını daha güçlü geçirmelerini amaçlayan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde ağaç budama çalışmaları yapıyor.
     Yetkililer, ağaçların düzgün çap gelişmelerine de katkı sağlayan çalışmaların, ağaçların gelişimini hızlandırmak ve sağlıklı kalmalarını sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.
     Ağaç budama çalışmalarını titizlikle sürdürüldüğünü belirten yetkililer, yol kenarlarında, parklarda kuruyan ve tehlike arz eden ağaçların budamasının ve bakımlarının yapıldığını, çalışmaların Alaaddin Kalfa Mezarlığında devam ettiğini kaydetti.
     Öte yandan, ilçenin görsel değişinin sağlanması amacıyla 10 bin lale soğanı ile bin 250 gül fidesi toprakla buluşturuldu.
    
     -Mevlevihane Caddesindeki çalışmalar-
    
     Mevlevihane Caddesinde 10 bin metre karelik alanı kapsayan, yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hatları tamamlanan çalışmalar devam ediyor.
     Mevcut boyu 9.50 metre olan yol, imar planına uygun olarak 16.50 metre olarak yeniden düzenlenip bölgede orta refüj oluşturuluyor. Diğer ana arterler ile bütünlük sağlayacak şekilde yaya ve taşıt yolları olarak düzenlenen, yeni otopark alanlarıyla birlikte ilçe halkının kullanımına sunulacak olan caddeye yapılacak ihalenin ardından kilitli parke taş çalışması gerçekleştirilecek.
    
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Geliboludan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER