Gemlike yeni kültür merkezi

Gemlike yeni kültür merkezi -Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından yaptırılan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi, törenle hizmete girdi


BURSA (A.A) - Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından yaptırılan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi, törenle hizmete girdi.
     Törene, Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkan Vekili Av. Refik Yılmaz, Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, bazı milletvekilleri, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.
     Borusan Virtüözlerinin de konser verdiği açılış töreni, belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk ve tiyatro sanatçısı Mustafa Alaboranın, Sanatın Hayatı, Hayatın Sanatı konulu söyleşisi ile sona erdi.
     Sosyal tesisiyle bir dönem çok sayıda Cumhuriyet balosuna, konsere ve tiyatroya ev sahipliği yapmış olan ve dönemin simge sanayi kuruluşlarından Gemlik Sunğipek Fabrikasının eskiden bulunduğu yerleşkede yer alan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi, bin 200 metrekare kapalı alana sahip.
     Aynı zamanda konferans, konser ve sinema salonu olarak da kullanılabilecek olan kültür merkezinde, 340 öğrenci kapasiteli çok amaçlı etkinlik salonu ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrencilerin faydalanabileceği iki kafeterya bulunuyor.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Gemlike yeni kültür merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER