Gemlikten kısa kısa

Gemlikten kısa kısa -Aile rehberlik eğitimini başarıyla tamamlayanlara sertifika verildi


BURSA (A.A) - Gemlikte, aile rehberlik eğitimini başarıyla tamamlayanlara sertifika verildi.
     Lale Kemal Kılıç Ortaokulunda düzenlenen 0-18 yaş aile rehberliği eğitimi programına katılan 25 aileye sertifikaları törenle dağıtıldı.
     Kaymakam Cahit Işık, her alanda ve yaşta eğitimin bir ihtiyaç olduğunu belirterek, Bizler dünyaya geldiğimizde ilk eğitimimizi annemizden, sonra babamızdan, öğretmenlerimizden ve çevremizden alırdık. Tüm eğitimlerin temelinde aile eğitimi yatar. Bu itibarla ailelerin eğitim almasının gerekli olduğunu düşünüyorum dedi.
     Okul müdürü Can Olgun, eğitimin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle anne ve babalara çocuklarını daha iyi tanımalarını sağlamak, iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından ailelere sertifikaları dağıtıldı.
    
     -Ermeni soykırımı anlatıldı-
    
     Gemlikte, Türk Mezalimi ve Kırımları konulu panel düzenlendi, sergi açıldı.
     Gazeteci yazar Eşref Uzundere, Türk dünyası uzmanı Seyfettin Buntürkün konuşmacı olarak katıldığı panel öncesi, katılımcılara bazı fotoğraflar gösterdi.
     Uzundere, 1986da Oba, 1999 yılında da Hakmehmet köylerinde ortaya çıkarılan toplu mezarların Ermenilerin Türklere yaptığı soykırımının kanıtları olduğunu belirterek, Kazılarda Ermeniler tarafından katledilen 90 Türkün iskeletleri ortaya çıktı ancak yörede katledilen Türk sayısı çok daha fazla. Bu kalıntılar bile Ermenilerin yersiz iddialarını çürütmeye yeterli dedi.
     Konuşmaların ardından fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Hurşit Topal / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Gemlikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER