Genç lider ve girişimciler Antalyada toplandı

Genç lider ve girişimciler Antalyada toplandı -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen: -Dürüst, namuslu, vatandaşa doğruyu söyleyen, popülist politika yapmayan insanlara bu memleketin ihtiyacı var


ANTALYA (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türkiyenin dürüst, namuslu, vatandaşa doğruyu söyleyen, popülist politika yapmayan insanlara ihtiyacı olduğunu söyledi.
     Genç Liderler ve Girişimciler Derneğinin (JCI) düzenlediği JCI Türkiye Liderler Zirvesi ve Stratejik Planlama toplantısı Crowne Plaza Otelde dernek üyelerinin katılımıyla başladı.
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, toplantıda yaptığı konuşmada, gençlere siyasete girmelerini önerdi.
     Gençlerin siyasete girmelerinin demokrasinin gelişmesi için gerekli olduğunu ifade eden Büyükerşen, illa parlamentoya girmeleri gerekmediğini, yerel alanlarda da görev alabileceklerini ve bulundukları bölgelerde hizmetlere akılcı katkılar sağlayabileceklerini söyledi.
     Gençlerin Türkiyenin geleceği için ülkenin yönetimiyle yakından ilgilenmelerini isteyen Büyükerşen, Dürüst, namuslu, vatandaşa doğruyu söyleyen, popülist politika yapmayan insanlara bu memleketin ihtiyacı var. Örnek ve modern siyasetçiler olmalısınız. Bunu yaparken, futbol takımı tutar gibi, forma aşkıyla siyasetçi olmayın, olmak isteyenleri de uyarın. Gerektiğinde kendi sempati duyduğunuz ambleme dahi eleştirel gözle bakın, onu da doğru yolda olması için gayret sarf edin dedi.
     Türkiyenin coğrafi açıdan dünyanın ve ortadoğunun en kritik noktasında yer aldığını ifade eden Büyükerşen, Türkiyenin nereye gideceğini, ülkenin stratejisini bugünün gençlerinin belirleyeceğini kaydetti. Gençleri Türkiyenin geleceği olarak nitelendiren Büyükerşen, Dünyada size her istediğinizi yaptırmazlar. Nasıl yapacaksınız- Bu da zeka, siyaset, politika ve becerinize dayanıyor diye konuştu.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Türkiyede politikanın hoş görüsüz bir ortamda yapıldığını belirtti. Gençlerin siyasette aktif rol üstlenmelerini isteyen Akaydın, Hangi siyasi partiden olursa olsun politikaya girin, siyasete atılın. Politikayı bizim kuşağın yaptığı gibi yapmayın. Politikayı hoşgörüyle yapın dedi.
     Siyasetin de bir bilim olduğuna işaret eden Akaydın, bilimi çok iyi kullanan ülkelerin bugün dünyaya hakim olduklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından JCI Türkiye Başkanı Volkan Öztürk, Yılmaz Büyükerşen ve Mustafa Akaydına plaket vererek teşekkür etti.
     Toplantı 15 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Genç lider ve girişimciler Antalyada toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER