Genç Memur

Genç Memur-Sen Çanakkale şehitlerini tiyatro oyunuyla andı


ANKARA (A.A) - Memur-Sen Konfederasyonu Gençlik Komisyonu (Genç Memur-Sen),gençleri, Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde Çanakkale Mahşeri isimli tiyatro oyunuyla buluşturdu.
     Genç Memur-Sen üyelerinin Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı, Çanakkale Mahşeri adlı oyun, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda sahnelendi.
     Tiyatro oyununu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, üniversite ve lise öğrencilerinin yanı sıra Türkiyede eğitim gören yabancı öğrenciler izledi.
     Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Gündoğdu, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin gençlerin zaferi olduğunu kaydetti.
     Çanakkale Savaşının Bedir Savaşı gibi, İslamın bağımsızlık ve yeniden diriliş destanı olduğunu ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:
     Dinleri, dilleri, ırkları ve belki dünya görüşleri bile ideolojik olarak farklı ama inançlı, idealleri olan bir Çanakkale ruhu: bugün ülkemizin birçok önemli sorununun çözümüne de hala ışık tutan Çanakkale kardeşliğin ruhudur. Türküyle Kürtüyle Lazıyla Çerkeziyle bu milletin en imkânsız günlerinde bile varım dediği değerlerimizin, ideallerimizin, inancımızın diri tuttuğu destanın adıdır.
     Programda ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın geceye ilişkin mesajlarına yer verildi.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER