Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tekin: -Başbakan 2001de AK Partiyi kurduğunda Türkiye için gerekli sistemin başkanlık sistemi olduğuna inanıyordu, bugün de buna inanıyor


MARDİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Başbakan 2001de AK Partiyi kurduğunda Türkiye için gerekli sistemin başkanlık sistemi olduğuna inanıyordu, bugün de buna inanıyor dedi.
     Mardinde AK Parti tarafından Yay Grant Otelinde düzenlenen Siyaset Akademisinin açılışında konuşan Tekin, 150 yıldan beri hükümet sistemini tartıştıklarını, başkanlık sisteminin Türkiye için en iyi sistem olduğunu söyledi.
     Başbakan 2001de AK Partiyi kurduğunda Türkiye için gerekli sistemin başkanlık sistemi olduğuna inanıyordu, bugün de buna inanıyor diyen Tekin, üzerinden 10 yılı aşkın süre geçtiğini, belirli aralıklarla başkanlık sistemi tartışmalarının Türkiyede hararetlendiğini kaydetti.
     Bu halk otoriter bir rejime izin verecekse ya da Başbakan Erdoğan otoriter bir yönetim oluşturacaksa bunu parlamenter sistemde de yapabilir diyen Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Türkiyenin başkanlık sistemine geçmesi durumunda ortaya atılan felaket senaryoları anlamsız. Dünyada başkanlık sistemi modellerinde de parlamenter hükümet modellerinde de otoriter uygulamalar mevcuttur. Bu bir sapma halidir ve bunun hükümet sistemi tercihi ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu önermeyi dile getirenler halk iradesine olan güvensizliklerini bir kez daha ortaya koymuş oluyorlar. En hafifinden şunu söyleyeyim, ya cahiller bilmiyorlar ya da kamuoyunda bilinçli bir şekilde dezenformasyon oluşturuyorlar. En iyimser tanımlamayla cehalet kokan bir iddia bu. Eğer Türkiye başkanlık sistemine geçerse felaket olur diyorlar. Böyle bir şey yok. Bu bir devlet sistemidir. Eğer federal yapıdan korkuluyorsa bugün Almanyada bu sistem var. Hiçbir sıkıntı ve sorun yok.
     Siyaset Akademisinin açılışına AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ve davetliler katıldı.
     Siyaset Akademisinin 6 hafta devam edeceği belirtildi.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik/İbrahim Sincar/Nurten Aslan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER