Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Erzurumda

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Erzurumda -Bakan Kılıç: Aylardan bu yana UEFAdan bu yönde gelen açıklamalar vardı. Daha kapsamlı ve detaylı açıklamayı Türkiyeye bakan yönüyle belki UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik yapacaktır -


ERZURUM (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFAnın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası karşılaşmalarının farklı ülkelerde oynanması kararıyla ilgili, Aylardan bu yana UEFAdan bu yönde gelen açıklamalar vardı. Daha kapsamlı ve detaylı açıklamayı Türkiyeye bakan yönüyle belki UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik yapacaktır. Onun açıklamalarına da kulak vermek lazım dedi.
     Bakan Suat Kılıç, bazı incelemelerde bulunmak üzere geldiği Erzurumdaki Konaklı Kayak Merkezinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bakan Kılıç, bir gazetecinin, UEFA, Türkiyenin de aday olduğu 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasının birçok ülkede oynanmasına karar verdi, bu konuda ne düşünüyorsunuz- sorusuna şöyle cevap verdi:
     Bu konu esasında bilinmeyen bir konu değil. Aylardan bu yana UEFAdan bu yönde gelen açıklamalar vardı. Daha kapsamlı ve detaylı açıklamayı Türkiyeye bakan yönüyle belki UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik yapacaktır. Onun açıklamalarına da kulak vermek lazım. Diğer yönüyle bakıldığında Türkiye 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunlarına aday olan bir ülke. Şu an 2020 Olimpiyat Oyunlarına aday olan 3 kent var. Madrid, Tokyo ve İstanbul. İstanbul ve Türkiye 2020 Olimpiyat Oyunlarının en iddialı adayı ve biz bu iddiamızı destekleyecek şekilde tüm hazırlıklarımızı canla başla devam ettiriyoruz.
     Kılıç, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili alınmış olan kararın Türkiyenin olimpiyat sürecini doğrudan etkileyecek bir karar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bizim şu an bütün ağırlığımız, bütün gündemimiz 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlarına yönelik olarak aday olduğumuz, hükümet garantilerini ilan ettiğimiz 2020 Olimpiyatlarına yönelik olarak hazırlıklarımızı hızla sürdürmektir. 2020 oyunlarına yönelik olarak dediğim gibi Türkiye en kuvvetli aday ve en şanslı ülkedir. Bu yönde Erzurumda yapılan organizasyon, yine geçen yıl Trabzonda gerçekleştirdiğimiz Avrupa Gençlik Olimpiyatları, 2013 yılında Mersinde gerçekleştirilecek olan Akdeniz Oyunları ve diğer uluslararası organizasyonlar, Türkiyenin bu alandaki becerisinin bir göstergesi.
     Erzuruma kazandırılan tesislerin Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinin de takdirini kazandığını ifade eden Kılıç, Türkiyenin hem süre olarak, hem yapım hızı olarak hem de buradaki organizasyon başarısı olarak önemli bir sınav verdiğini söyledi.
     Kılıç, Erzurumun 2020 İstanbul Olimpiyatlarına giden yolda çok önemli bir imtihan yeri olduğunu ifade ederek, Trabzon çok önemli bir imtihan yeriydi. Şimdi önümüzde Mersin sınavı var. Bütün bunları geçtiğinde Türkiye 2020ye çok daha büyük bir şansla hazırlanmış olacak dedi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Erzurumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER