Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kayseride

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kayseride -Bakan Suat Kılıç: Belediyemiz, Amerikan Kolejini gençlik merkezi olarak Kayserili gençlerimizin hizmetine hazır hale getirecek -Güreş sadece bir spor değil, aynı zamanda bir


KAYSERİ (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Belediyemiz, Amerikan Kolejini kısa bir süre içerisinde, çevresinde sosyal donatıları ile birlikte bir gençlik merkezi olarak Kayserili gençlerimizin hizmetine hazır hale getirecek dedi.
     Talas ilçesindeki İsmail Hakkı Güngör Kamp ve Güreş Eğitim Merkezini ziyaret eden ve 19uncu yüzyılda yaptırılan tarihi Amerikan Koleji binasında incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen çalışma çerçevesinde binanın gençlik merkezi olarak kullanılacağını söyledi.
     Tarihi binanın tadilatı için belediyeye devredileceğini belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi:
     Belediyemiz, Amerikan Kolejini çok kısa bir süre içerisinde, çevresinde sosyal donatıları ile birlikte bir gençlik merkezi olarak Kayserili gençlerimizin hizmetine hazır hale getirecek. Yine Kayseri merkezde gençlik merkezi olarak kullandığımız eski kilise binasını da gençlik merkezi olarak değerlendirmeyi çok uygun bulmadığımızdan dolayı, Kayseri Belediyesinin bu yöndeki talebini de değerlendirerek orayı da Büyükşehir Belediyemize devrediyoruz. Büyükşehir belediyemiz, eski kilise binasını tarihi dokusuna paralel bir şekilde sergi sarayı ve müze kimliği ile birlikte restore edip yine Kayserinin kültür ve sanat hayatına kazandıracak. Bu yönde bir çalışma yürütecek.
     Bakan Kılıç, diğer spor alanları ile ilgili de, Kayseride var olan bütün eski üniteleri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geliştirilen protokol çerçevesinde hızla tamamlayıp, hem spor aktivitelerine hizmet edecek alanlar, hem de gençlerin kullanımına yönelik eğitici, öğretici gençlik merkezleri olarak Kayseriye kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.
     Kılıç, Belediye başkanımıza teşekkür ettik. Bu yapıları kurtarma yönündeki adım, spor, kentleşme, tarih ve kültür birikimlerine sahip çıkma adına da çok doğru bir adım. Bu adımları seri bir şekilde atmaya gayret edeceğiz diye konuştu.
    
     -Son olimpiyatta güreş maalesef istenilen başarıyı veremedi-
    
     Güreş Eğitim Merkezindeki öğrencilerle bir araya gelen ve kısa bir süre sohbet eden Bakan Kılıç, Güreş sadece bir spor değil, aynı zamanda bir disiplin, ata sporu ve peygamber mesleği dedi.
     Türklerin en başarılı olduğu spor dallarından birisinin güreş olduğuna dikkati çeken Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
     Olimpiyatlarda daha yeni isimler çıkartıp, daha başarılı sonuçlar alabilmek için güreşte sizin enerjinize ihtiyacımız var. Son olimpiyatta güreş maalesef istenilen başarıyı veremedi. Sadece bir tane bronz madalya aldık. Oysa ki güreş bizim sürekli altın, gümüş, bronz madalyalar aldığımız bir branş. Onun için sizden başarılar bekliyoruz. Eğitiminize devam edeceksiniz, okullarınızda iddialı olacaksınız. Spor yapan adamın kafası da iyi çalışır. Atatürk ne diyor, Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur vücudunuzun sağlam olduğunda problem yok. Kafalar da sağlam olursa inşallah güzel başarılar gelir.
     Bakan Kılıç, öğrencilerin ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerini belirterek başka ihtiyaçları olması halinde de il müdürüne iletmelerini istedi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER