Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kocaelide

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kocaelide -Bakan Kılıç: Bu sene 287 bin gencimizi yurtlarımıza yerleştirdik. 2002 yılında bu sayı 188 bindi, yani 100 bin kişilik ilave yaptık -Bugün 287 bin, yalnızca 1 ay sonra 1 Kasım tarihinde b


KOCAELİ (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bu sene 287 bin gencimizi yurtlarımıza yerleştirdik. 2002 yılında bu sayı 188 bindi, yani 100 bin kişilik ilave yaptık. Bugün 287 bin, yalnızca 1 ay sonra 1 Kasım tarihinde bu sayı 310 bin kişiye çıkmış olacak dedi.
     Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kocaeliye gelen Bakan Kılıç, Kocaelide Yahyakaptan Mahallesinde Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu ile Kredi ve Yurtlar Kurumunun Zekiye Gündoğdu Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.
     Kız Öğrenci Yurdunun kantininde öğrencilere hitap eden Kılıç, bu sene ilk yurt ziyaretini yaptığını belirterek, Mahkeme kadıya mülk değil. Bu makamların gelecekteki sahibi sizlersiniz şeklinde konuştu.
     Genç nesilin mutlaka iyi bir eğitim alarak, geleceğe iyi hazırlanması gerektiğini ifade eden Kılıç, Yalnızca kuru kuruya diplomayı cebinize koymakla bunların olması mümkün değil. Ülke sizden çok şey bekliyor. Yeni yurt binasıyla eski yurt blokları arasındaki fark, on yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki fark gibi. Ülkeyi iyi yönettiğiniz, iyi şeyler yaptığınız zaman ortaya üç kişilik odaları olan, tuvaleti, duşu içinde olan yapılar çıkıyor diye konuştu.
     Kılıç, 6-8 kişilik, 10-12 kişilik koğuşların olduğu eski yurt binalarını yenilemeye gayret ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:
     Bu sene 287 bin gencimizi yurtlarımıza yerleştirdik. 2002 yılında bu sayı 188 bindi, yani 100 bin kişilik ilave yaptık. 10 sene önceki Türkiyede eğitimde, sağlıkta, altyapıda, duble yollarda, hastanelerde, yurtlarda büyük bir değişim yaşanıyor. Bugün 287 bin, yalnızca 1 ay sonra 1 Kasım tarihinde bu sayı 310 bin kişiye çıkmış olacak. Yani gece gündüz yurtlarımızın sayısını artırmaya gayret ediyoruz. Bu ülke güçlenecek, daha da güzel işler olacak. Bizden öncekilerden daha iyi yönettiğimiz için şu an bu imkanlar var. Siz inşallah gelecekte bizden de daha iyi yöneteceksiniz çünkü bizden de iyi eğitim alıyorsunuz daha da yüksek performanslı işleri ortaya koyma imkanınız olacak. Sizden iki şey rica ediyorum, eğitiminizin yanında kişisel gelişiminize mutlaka önem verin. Okul kitapları, okuldaki dersler, hocalarınızın anlattıkları, derste aldığınız notlarla yetinmeyin, bu yetmez. Ortaya bir fark koymanız lazım. Seçilebilmek, ayırt edilebilmek, yarışı bir adım önde tamamlayabilmek için tıpkı olimpiyatlardaki Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut gibi arka arkaya koşup ipi en önde göğüsleyebilmek için fark koymanız lazım. Mutlaka bir yabancı dili ana diliniz gibi konuşma becerisini edinin.
    
     -Sizin kahvaltınızı kim düşünür-
    
     Her öğrencinin anne ve babalarından devlete, hükümete, dolayısıyla kendilerine emanet olduklarını vurgulayan Kılıç, bu yurtlarda kalan 287 bin öğrenciye her ay düzenli olarak 180 TL yemek katkısı verdiklerini kaydetti.
     Az önce baktım, kasada bir arkadaşımızın aldığı yemek 4,70 TL tutmuş. Yani 70 kuruş cepten ilave edecek diyen Kılıç, Akşam yemeğine 4 TL yetmiyor diyebilirsiniz. Zaten bu takviye... Üzerine 50 kuruş, 1 TL takviyeyi cepten yapacaksınız. Bugün Türkiyede öyle bir hükümet anlayışı, öyle bir yönetim tarzı var ki gençlerimiz kahvaltı yapmadan okula gitmesin, akşam yurda geldiğinde yatmadan önce yemek yeme imkanına sahip olduğu garanti altında olsun. Bu kadar sabahınızı ve akşamınızı düşünen bir yönetim anlayışı var. Bu başbakanımızın eseri, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğana her vesileyle gençler adına teşekkür ediyorum. Sizin kahvaltınızı kim düşünür- Memleketteki anneniz düşünür, aklına geldikçe babanız da düşünür, bir de bu ülkenin Başbakanı düşünüyor ifadesini kullandı.
     Bakan Kılıç, çok dinamik, zinde ve enerjik bir nüfus yapısına sahip olduklarını dünya yaşlanırken, inişe geçerken Türkiyenin hızla yükselişte olacağını belirterek, bunun gençlerin üretimi, beyin güç ve kapasitesine bağlı olacağını dile getirdi.
     Bölge, inanç, ideoloji ayrımı yapmadan Başbakan Recep Tayyip Erdoğanla birlikte hükümet olarak herkesi eşit, nitelikli ve kaliteli hizmet sunmaya gayret ettiklerini anlatan Bakan Kılıç, İstiyoruz ki sizler de bölge, inanç, kimlik, ideoloji ayrımı yapmadan buralarda öyle bir kardeşlik iklimi geliştirin ki o iklim gelecekte Türkiyenin en büyük huzur ve istikrar güvencesi olsun dedi.
    
     -1 Ocakta bursları artıracağız
    
     Yurtta kalan öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Kılıç, bir öğrencinin yurtlarda internet talebine ilişkin, Türkiye genelinde Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte bir çalışma yürüttüklerini ve tüm yurtlarımızda ücretsiz wireless alanları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
     Kılıç, yurtlarda hızlı internet imkanı sunacaklarını ifade ederek, bunun altyapısının henüz tamamlanmadığını, çalışmaların bir iki ay sürebileceğini dile getirdi.
     Yurtlarda çamaşırların ücretli ve az miktarda yıkanabilmesi sorununu anlatan bir öğrenciye, 2 kilo için 6 TL çok mu- Elinizde yıkayın şeklinde espri yapan Kılıç, Çamaşır asmak yasak şeklinde cevap vermesi üzerine, Kapitalist sistem, asmayı yasaklayarak yıkatmaya zorluyorlar diyerek, bu sorunla ilgileneceğini bildirdi.
     Bakan Suat Kılıç, bir öğrencinin burslara zam yapılması talebine ilişkin de şunları söyledi:
     Bizden önceki dönemlerde burs uygulaması yoktu, yalnızca kredi uygulaması vardı. Şu an 373 bin gencimize karşılıksız burs veriyoruz. Herkese burs veremiyoruz ama isteyen herkese kredi verebiliyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde yaptığımız düzenlemeyle işe girmedikçe kredilerin geri ödemelerini başlatmıyoruz. Mezuniyetten en az iki yıl sonra ve sigortalı bir işe girmiş olmak kaydıyla... Kredi ve burs toplamı 1 milyon 200 bin kişi, Allah kolaylık versin. Yunanistan, İtalya maaşları ödeyemiyor. Güçlü ve sağlam bir yönetimimiz var, o sayede bunu yapıyoruz. 1 Ocakta da bursları artıracağız ama ne kadar artacak bilmiyoruz.
     Kılıç, Odalarımız 6 kişilik ayakta aynı anda giremiyoruz- diyen bir öğrencinin serzenişi üzerine, O sistem zaten yarısı ayakta, yarısı yatakta sistemi. Bunu doğru bulmuyoruz ama bu binaları yapıp bitirmek kolay değil. Bu sene 52 yurt bitirdik, 183 yurt inşaatı devam ediyor. Allah bereket versin parayı buluyor hükümetimiz, biz de sizler için bu harcamaları yapıyoruz. Bir sihirli değnekle bu işler olmuyor, zamana ihtiyaç var. Odaları 6 kişiden 3 kişiye indirirsek arkadaşlar açıkta kalacak. Kocaeliye bin 600 kişi kapasiteli yeni yurtlar yapıyoruz, deprem sonrası yapılan konutların boşaltılan blokları var. Vali bey onun bilgisini verdi. O konutları da 237 konutu yurda dönüştürmeyi programımıza aldık. Muhtemelen bin 500-2 bin kişilik ilave oradan çıkacak. 400 kişilik kız yurdunu da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapacak.
     Bakan Kılıç daha sonra İzmit Alemdar ve İstiklal caddelerinde bazı esnafları ziyaret ederek vatandaşla sohbet etti.
     Bazı vatandaşlarla fotoğraf çektiren Kılıç, burada Buket Kalyoncu adlı vatandaşın 3 aylık bebeğini kucağına alarak sevdi. Bakan Kılıç, İstiklal Caddesinde bir kuyumcu dükkanın da açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kocaelide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER