Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -6222 Sayılı Kanun kapsamında seyirden men cezası alan vukuatlık taraftar sayısı 2 bini aştı -Elektronik bilet sistemiyle kameralı güvenliğe geçildikten sonra, söz konusu kanun çok daha özenli


MERSİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6222 Sayılı Kanun kapsamında seyirden men cezası alan vukuatlık taraftar sayısı 2 bini aştı dedi.
     Kılıç, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Mersinde yapılan tesislerde incelemelerini sürdürürken, gazetecilerin sorusu üzerine sporda şiddeti önlemeye yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     6222 Sayılı Kanun kapsamında şiddet olaylarına kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Kılıç, şunları söyledi:
     6222 Sayılı Kanun kapsamında seyirden men cezası alan vukuatlık taraftar sayısı 2 bini aştı. Adalet Bakanlığı ile görüşmeler devam ediyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı ile görüşme halindeyiz. Türkiyede çıkan bütün kanunları uygulamakla yükümlü olan kurumlar, savcılar ve hakimlerdir, yani adliyelerimizdir. 6222yi tavizsiz bir şekilde uygulamaya devam edecekler. Stadyumda ya da stadyum dışında olay çıkaran, kanunu ihlal eden taraftar bunun bedelini mutlaka ödeyecek. En hafif ceza, seyirden men. Hapis ve para cezası da var. Eğer işlediği suç, Türk Ceza Kanununda ayrıca tanımlanmış olan daha ağır yaptırım gerektiren bir suç olursa, çok daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar. Müsamaha göstermeyeceğiz. Yargı da, polis de müsamaha göstermeyecek. (Bırakalım, taraftardır yapsın) dönemi kapandı. Kanun, salonlarda, stadyumlarda da uygulanacak. Kanunu ihlal eden seyirci de kesinlikle stadyum ve salon dışına çıkarılarak, kanun tatbik edilecek.
     Elektronik bilet sistemiyle kameralı güvenliğe geçildikten sonra, söz konusu kanun çok daha özenli uygulanacak diyen Kılıç, kameralarla tespit edilen kişilerin tek tek alınarak haklarında işlem yapılacağını kaydetti.
    
     -Yaşlı kadından Bakan Kılıça dua-
    
     Erdemli ilçesindeki atış poligonu inşaatında incelemede bulunan Kılıç, yanına gelen 63 yaşındaki 5 çocuk annesi Ayşe Doğan ile sohbet eti.
     Bakanı görebilmek için hasta haliyle evden inşaat alanına geldiğini anlatan Doğan, önce Bakan Kılıça Bakan siz misiniz- diye sordu.
     Olumlu yanıt alan Doğan, Ben sizi görebilmek için hasta halimle evden geldim. Ben kalp hastasıyım. Bakanım, Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Size bir şey olmasın. Siz ölmeyin, biz ölelim. Artık gam yemem. Sonunda bakanımı da gördüm diye konuştu.
     Bakan Kılıç ise Doğana geçmiş olsun dileklerini ileterek, Size de bir şey olmasın. Teşekkür ederim. Sizler varsınız ki, bizler varız dedi.
     Akdeniz Oyunlarının düzenleneceği spor tesislerini gezen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, incelemelerinin ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile basına kapalı görüşme yaptı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi-Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER