Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -Özellikle güreş, tekvando, atletizmde müsabakalar henüz yeni yeni başlıyor. Milli oyuncularımıza takım oyunlarında da bireyselde de desteğe devam -Türkiyenin hassasiyeti Birleşmiş Milletler Güvenl


SAMSUN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Londra Olimpiyatlarıyla ilgili, Özellikle güreş, tekvando, atletizmde müsabakalar henüz yeni yeni başlıyor. Milli oyuncularımıza takım oyunlarında da bireyselde de desteğe devam dedi.
     Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanlığınca Anakent Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programına katıldı.
     Bakan Kılıç, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, yemekte 2 bin 300 kişinin bir araya geldiğini belirterek, bu kalabalığın alelade toplanan bir kalabalık olmadığını söyledi.
     Makamların eninde sonunda makam sahipleri tarafında boşaltılacağını belirten Kılıç, Milletimizin bugün AK Parti kadrolarında vazgeçilemez, yeri doldurulamaz gördüğü tek isim AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğandır. O bile daha yakın zaman önce, Son defa olarak genel başkanlığa aday olacağım ve AK Parti tüzüğündeki kurala genel başkan olarak ben de uyacağım diyorsa hiç kimse değiştirilemez değildir, hiç kimse yeri doldurulamaz değildir diye konuştu.
    
     -Takım oyunlarında performans iyi görünüyor-
    
     Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıç, gazetecilerin 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarıyla ilgili sorusu üzerine, şunları kaydetti:
     Bugün voleybol takımımız müsabakayı kazandı. Futbol takımı da müsabakayı kazandı. Takım oyunlarında performans iyi görünüyor. Şu ana kadar Türk sporunun altın madeni olarak görülen ve madalya beklenen branşlardan halterde üzücü bir tabloyla karşı kaşıya kalındı. Elbette ki olimpiyatlar bittikten sonra bunların enine boyuna değerlendirmeleri yapılacak. Özellikle güreş, tekvando, atletizmde müsabakalar henüz yeni yeni başlıyor. Milli oyuncularımıza takım oyunlarında da bireyselde de desteğe devam. Bu enerjiyi sürdürmemiz lazım. Çünkü bedensel aktiviteleriyle bir yere kadar gidecekler. Milletin pozitif enerjisi, moraldir, duadır, iyi dilek ve temennilerdir, kem sözlerden, kem gözlerden sporcularımızı uzak tutmakta, onlara yönelik sabırlı bir yaklaşım içinde olabilmektir.
     Çok karamsar tablolar içine girmeye şu aşamada gerek olmadığını belirten Kılıç, daha devam eden bir sürecin olduğunu, hiç başlanmayan branşların bulunduğunu ifade etti.
    
     -Türkiyenin hassasiyeti örnek olmalı-
    
     İslam coğrafyasının bazı bölgelerinde Müslümanların şahadet şerbetleriyle oruçlarını nihayete erdirdiklerini söyleyen Bakan Kılıç, insanların kendi devlet başkanlarının, kendi servetleriyle edinilen tankları kendi bedenlerine yöneltmesiyle karşı karşıya kalmalarının insan evladının karşı karşıya kalabileceği en büyük acı olduğunu aktardı.
     Suriye ve Arakanda Müslümanların ölüm kusan ölüm makinelerinin kan kusan şiddetlerine maruz kaldığını dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
     Biz gerek Arakan gerekse Suriye Müslümanları için canla başla elden gelen neyse diplomasi zemininde, Birleşmiş Milletler zemininde yardım kampanyalarına katılarak, bunları destekleyerek her zeminde Müslümanların imdadına, insanoğlunun imdadına yetişmeye gayret ediyoruz. İnsanlığın aynı duyarlılığı, aynı dikkati her sahada, her zeminde göstermesini bekleriz. Zulme maruz kalanın dinine, etnik kimliğine, coğrafyasına, gelir düzeyinin iyi ya da kötülüğüne, petrol sahibi olup olmadığına bakılmaksızın güç ve imkan sahibi ülkelerin zulme maruz kalan insanların imdadına yetişmelerini temenni ediyoruz. Türkiyenin hassasiyeti Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine de örnek olmalı. Maalesef Suriyeye yönelik yaptırım kararları orada veto üstüne veto ediliyor. Bu derin bir acıdır. Suriyede ölen Suriyeliler değildir sadece, Suriyede ölen insanlıktır.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER