Gerçekti hayal oldu

Gerçekti hayal oldu -Gümüşhane Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Kara: "Osmanlı padişahlarına elma gönderen Gümüşhane, şimdi kendisi elma bulamaz hale gelmiştir"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ezel Evrim Kara, "Osmanlı padişahlarına elma gönderen Gümüşhane, şimdi kendisi elma bulamaz hale gelmiştir" dedi.
     Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhanenin tarihi çok eski bir şehir olduğunu, geçmişte Gümüşhanenin adıyla özdeşleşmiş elma bahçelerinin olduğunu belirtti.
     Harşit Çayı boyunca uzanan elma bahçelerinin, geçmişte kente güzel bir siluet kazandırdığını anlatan Kara, "Aradan geçen zamanda yapılan bir takım imar hataları ile Gümüşhanenin elma bahçeleri maalesef yerini betonarme binalara bıraktı. Elma bahçelerinin tarumar edilmesi arsa azlığından değil aksine kolaylıktan kaynaklanmıştır. Aslında yamaçlara yapılacak yüksek binalarla konut sorunu çözülebilir ve elma bahçelerimiz korunabilirdi" diye konuştu.
     Gümüşhanede yetişen çeşitli elma türleri olduğunu ifade eden Kara, şunları söyledi:
     "Gelin elması, göbek elması gibi elma türlerimiz vardı. Maalesef elma bahçelerimiz korunamadığı için geçmişte yetişen elmaların hasretini çekiyoruz. Bir zamanlar Osmanlı padişahlarına elma gönderen bu kent, şimdi kendisi elma bulamaz hale gelmiştir. Elma çiçekleri ve meyveler ne yazık ki fotoğraflarda ve anılarda kalmıştır."
     Kara, Gümüşhanenin coğrafi koşulları nedeniyle zor bir bölge olduğunu kaydederek, "Bunun üzerine çarpık yapılaşma da gelince daha zor bir hal aldı. Bir zamanlar Yeşil Gümüşhane olan memleketimiz, maalesef son yıllarda yüksek binalarla anılır duruma gelmiştir" ifadelerini kullandı.
     Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak kente yeşil alan kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklenini belirten Kara, ilkbahar ve sonbahar döneminde, kıraç arazilerde fidan dikim çalışması yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gerçekti hayal oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER