Gezici Çocuk Trafik Eğitim Parkında eğitim

Gezici Çocuk Trafik Eğitim Parkında eğitim başladı


YALOVA (A.A) - Yalova Emniyet Müdürlüğü, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi tarafından bu yıl Türkiyede ilk kez hayata geçirilen Gezici Çocuk Trafik Eğitim Parkında öğrencilere eğitim verilmeye başlandı.
     Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen Trafik Güvenliği ve Organik Ulaşım Eğitimi kapsamında oluşturulan Gezici Çocuk Trafik Eğitim Parkında görev yapan Yalova Emniyet Müdürlüğü Eğitim Büro Memuru Erol Ertürk, Yalovanın en temel sorunlarından birisi olan trafik sorununun, öğrencilerin okullardaki teorik eğitimlerinin ardından alacakları pratik eğitimlerle birleştirilmesi sonucu aşılacağını söyledi.
     İl merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı verdiklerini söyleyen Ertürk, Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının son zamanlarında hizmet vermeye başladığımız Gezici Çocuk Trafik Eğitim Parkımızda 9 farklı mini otomobil ve araç, 15 bisiklet, 4 sinyalizasyon sistemi ve yaklaşık 30 çeşit işaret var. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar da 5 bin öğrencimize bu eğitimleri vermeyi hedefliyoruz dedi.
     Bu modelin Türkiyede bir ilk olduğunu söyleyen Ertürk, Trafik eğitim parkurları ülkemizde mevcut ancak bu sistemle biz çocukların bizzat ayağına gidiyoruz. Onlara eğitimlerini aksatmayacak şekilde okullarında eğitimler veriyoruz. Türkiyede ilk kez yapılan eğitim kapsamında organik ulaşıma önem veren kentimizde çocukların bisiklet yollarını doğru kullanmaları yönünde de eğitimler veriyoruz. Projemiz, ülke genelinde yankı buldu ve büyük bir beğeni topladı diye konuştu.
     Uygulamalı trafik eğitiminde çocuklar ise boy ve yaşlarına uygun araç ve mini otomobillere bindi.
    
     Muhabir: Nedim Güler/Tarık Üzgün
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Gezici Çocuk Trafik Eğitim Parkında eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER