Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Kahramanmaraşta: -Cumhuriyet tarihinde yapılan arazi toplulaştırmasının 10 katını 8 yılda yaptık -İthal kurbana gerek yok


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Cumhuriyet tarihinde yapılan arazi toplulaştırmasının 10 katını 8 yılda yaptık dedi.
     Eker, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepeyi ziyaretinde, AK Parti iktidarı döneminde her alanda kalkınma sağlandığını, bunda tarımın da önemli bir pay aldığını belirtti.
     Hükümet olarak arazi toplulaştırmalarına önem verdiklerini anlatan Eker, Cumhuriyet tarihinde yapılan arazi toplulaştırmasının 10 katını 8 yılda yaptık. 1961-2002 tarihleri arasında Türkiyede 450 bin hektar arazide toplulaştırma yapılırken, bizim dönemimizden sonra şu an itibariyle yaklaşık 4 milyon hektar arazide toplulaştırma yapıldı diye konuştu.
    
     -İthal kurbana gerek yok-
    
     Türkiyede son yıllarda uygulanan politikalarla hayvancılıkta önemli gelişmeler sağladıklarını vurgulayan Eker, gerek damızlık gerekse kasaplık hayvan sayısında ciddi artış sağlandığını kaydetti.
     Türkiyede piyasanın ve vatandaşların talebini karşılayacak kadar kurbanlığın bulunduğunu aktaran Eker, kurbanlıkta yüksek fiyat artışını beklemediklerini ifade etti.
     İthal kurbanlık ile ilgili soru üzerine Eker, Geçen yıl kurban ithalatını hastalık kontrol edilmesi anlamında sadece Trakyada yapmıştık. Onun dışında başka bir yerde kurbanlık ithalatı yapılmamıştı. Bu sene artık ona da gerek kalmadı. İthal kurbana gerek yok
     Saman fiyatındaki artışla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine Eker, şunları kaydetti:
     Bu sene sap ve saman fiyatlarında artışlar oldu. Orta Anadolu ve Doğu Anadoluda nisan ayından itibaren yeteri kadar yağmur olmadı. Kurak geçti. Kurak geçince sap ve saman fiyatlarında bir miktar düşme oldu. Mümkün mertebe üreticiye yansımaması için bir takım tedbirler aldık. Tedbirlerin bir tanesi, ithalatın kolaylaştırılmasıydı. Bir diğeri de yem ham maddeleriyle ilgili vergilerinin indirilmesiydi. Bunlar bazı bölgelerde yer yer tesirini gösterdi, bazı bölgelerde sıkıntılar var. Bunun için destek ödemeleri yapıyoruz.
     Eker, açıkta baharat satışının önüne geçilmesi için yapılan çalışmalarla ilgili soruya da Hijyen, güvenilir gıda ve sağlık bizim üzerinde en çok durduğumuz konu. Niçin- Halk sağlığı çok önemli. O nedenle burada sağlığı koruma adına bir takım tedbirler alınıyor. O tedbirleri aldığımızda zaten vatandaşlarımızla bunları paylaşıyoruz yanıtını verdi.
     Vali Şükrü Kocatepe, ziyaret anısına Bakan Ekere yöreye özgü vazo hediye etti.
     Ziyarete, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç ve Sevde Beyazıt Kaçar ile AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir - İzzet Mazı / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER