Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Kavak: -Yıllık 400 binin üzerinde gıda denetimi yapıyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, Türkiyede yıllık 400 binin üzerinde gıda denetimi yaptıklarını söyledi.
     Kavak, Şanlıurfa Lokantacılar, Köfteciler ve Tatlıcılar Esnaf Odasının toplantısında, kentin Türkiye ve dünyanın en önemli lezzet duraklarından biri olduğunu vurguladı.
     Türkiyenin nüfusunun 75 milyon civarında olduğunu ve her yıl ortalama 30 milyon turistin ülkeyi ziyaret ettiğine değinen Kavak, bu kadar ciddi bir nüfusun tükettiği gıdaların güvenliği için de sık sık sektör ve tüketicileri bilinçlendirdiklerini ifade etti.
     Kavak, esnafın gıda denetimlerinde kamu görevlilerine yardımcı olmasını isteyerek, şunları kaydetti:
     Amacımız iş yerlerine yüksek cezalar yazmak değil, sadece ikaz etmek istiyoruz. Doğru yapanla yanlış yapanı aynı kefeye koyamayız, yanlış yapanı da cezalandırmak zorundayız. Bizim arzu ettiğimiz cezasız bunları düzeltmektir ama mecbur bırakıyorlarsa da cezalarla düzeltmektir. Yıllık 400 binin üzerinde gıda denetimi yapıyoruz.
     Vali Celalettin Güvenç de kentteki gıda denetimlerine daha fazla ağırlık verileceğini belirterek, kentte garsonluk yapan gençlerin de eğitilmesine yönelik girişimde bulunacaklarını aktardı.
     Esnafın dilek ve temennilerinin de dinlendiği toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, İl Müdürü Mahmut Ökten, Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol ile esnaf katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER