KONYARAY taşıt alım ihalesi

KONYARAY taşıt alım ihalesi -Konya Büyükşehir Belediyesi, alacağı 60 adet düşük tabanlı raylı taşıt ve yedek parça için en düşük teklifi veren Skoda firmasıyla sözleşme imzaladı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi, alacağı 60 adet düşük tabanlı raylı taşıt ve yedek parça için en düşük teklifi veren Skoda firmasıyla sözleşme imzaladı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, 17 Ekim 2012 tarihinde yapılan KONYARAY taşıt alım ihalesinde en düşük teklifi veren Skoda firmasıyla anlaşma sağlandığını söyledi.
     İhale kapsamında 60 adet düşük tabanlı raylı sistem taşıtı ve 58 çeşit yedek parça alımının yapılacağını ifade eden Akyürek, Taşıt başına yedek parça ve diğer ekipmanlar çıktıktan sonra, 1 milyon 706 bin avro ile en uygun teklifi veren firmayla sözleşme imzalayacağız. Diğer ekipmanlarla birlikte toplam 104 milyon 700 bin avroluk bir ihale gerçekleştirilmiştir dedi.
    
     -İlk araç 183 gün içinde teslim edilecek-
    
     Sözleşme gereği alınacak raylı taşıtların 2 yıl içinde Konyada olacağını bildiren Akyürek, şunları kaydetti:
     İlk araç bugünkü sözleşme tarihinden itibaren 183 gün içerisinde, diğer tüm araçlarsa sözleşme tarihinden itibaren 24 ay içinde teslim edilmiş olacaktır. Araçların 5 yıl garanti, 5 yıl bakım, onarım, yedek parça ve sarf malzemesi yüklenici firma tarafından karşılanacak. İhale şartnamesine göre yüklenici firma tarafından alınacak araçlar, Türkiyede üretilemeyen düşük tabanlı engelsiz raylı taşıtlar, dünyadaki son teknoloji ile donatılmış modellerdir. Şartnamemize uygun olan bu taşıtlar Konyaya özel olacaktır. Farklı renklerde ve desenlerde modelleri kamuoyuna sunacağız. Konyalılar kararını verecek. Halk anketiyle renk ve modelini belirleyeceğiz.
     Akyürek, raylı taşıtların toplam yolcu taşıma kapasitesinin 287 olduğunu dile getirdi.
     Her iki tarafında da kapıları bulunan taşıtların klimalı olduğunu anlatan Akyürek, KONYARAY taşıt alım ihalesinin ve sözleşmenin Konya ve ülke için hayırlı olmasını diledi.
     Tramvay ihalesini alan Skoda firmasının Genel Müdür Yardımcısı Zal Shahbaz ise Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ve dünyanın 6 önemli firmasının katıldığı ihalenin sadece Türkiye için değil, dünyadaki tüm şehirler için örnek olacağını ifade etti.
     Sadece Konya için özel dizayn edilecek tramvayların nasıl olacağına Konya halkının karar vereceğini belirten Shahbaz, proje boyunca Konyadaki firmaları ziyaret edeceklerini, bazı parçaları Konya sanayisinden alma yoluna gideceklerini de vurguladı.
     Konuşmaların ardından Akyürek ile Shahbaz sözleşmeyi imzaladı. Programa AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, belediye yöneticileri ile diğer yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber KONYARAY taşıt alım ihalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER