Gıda işletmelerine kayıt ve onay zorunluluğu

Gıda işletmelerine kayıt ve onay zorunluluğu


TEKİRDAĞ (A.A) - Türkiye Lokantacılar Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi Lütfi Çebi, gıda işletmelerine kayıt ve onay zorunluğu getirildiğini bildirdi.
     Çebi, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 5996 sayılı kanuna bağlı olarak, gıda işletmelerine kayıt ve onay alma zorunluluğu getirildiğini belirtti.
     Gıda sektöründe yeni bir döneme girildiğine dikkati çeken Çebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     İlgili yönetmelikte gıda işletmecileri kayıt kapsamındaki işletmelerini, ilgili kurumdan iş yeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra kayıt işlemlerini yaptırmak üzere en geç 30 gün içinde Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık il veya ilçe müdürlüklerine başvurmalı, başvuru tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar. Onaya tabi gıda işletmeleri faaliyete geçmeden önce şartlı onay belgesi, daha sonra onay belgesi almak zorundadır.
     Çebi, 17 Aralık 2011 tarihinden önce ruhsat, gıda sicili ve gıda üretim izni olan, onaya tabi işletmelerin 31 Aralıka kadar, kayda tabi işletmelerin ise 31 Aralık 2013e kadar belgelerini almak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmelerinin gerekli olduğunu belirtti.
     Çebi, onay belgesi almadan üretim yapan işletmelere 11 bin 875 TL, kayıt belgesi almadan üretimde bulunan işletmelere de 2 bin 375 TL, perakende satış yapan işletmelere bin 187 TL yasal işlem uygulanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Gıda işletmelerine kayıt ve onay zorunluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER