Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker,

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Muşta: Gelişen her umuda kurşun sıkmaya, mayın patlatmaya ve bombalamaya çalışan bir terör örgütü var -Biz de bu bölgenin evladıyız. Mesele etnik aidiyet ve mensubiyet meselesiyse hiç kim


MUŞ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gelişen her umuda kurşun sıkmaya, mayın patlatmaya ve bombalamaya çalışan bir terör örgütü var dedi.
     Muş Belediyesini ziyaret eden Bakan Eker, Başkan Necmettin Dededen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Eker, daha sonra son günlerde bölgede yaşanan terör olaylarıyla ilgili açıklamada bulundu.
     Partisinin, Türkiyenin bütün sorunlarını çözmeye kararlı olduğunu belirten Eker, Türkiyede yaşayan 74 milyon insanın tamamını kardeş kabul eden ve onlara bu kardeşlik duygusuyla yaklaşan, hem sosyal sorunları hem de Kürt sorunu gibi önemli sorunları çözme noktasında kararlılık gösterebilen bir iradeye sahip bulunduğunu ifade etti.
     Bakan Eker, şöyle konuştu:
     Türkiyenin her bölgesinde kalkınmanın sağlamasını hedefleyen bir yapıya sahibiz. Bütün sektörler itibariyle eğitimden, sağlığa, adaletten enerjiye kadar tüm sektörlerde ülkenin kalkınması için çalışmalarımızı bütün hızıyla devam ettiriyoruz. Bütün bu olumlu gelişmelerden rahatsız olan bir kesim var. Bizim bu olumlu çalışmalarımızı kendi politik çıkarları doğrultusunda kabullenemeyen bu yapı, atılan her olumlu adımı sabote etmeye çalışıyor. Gelişen her umuda kurşun sıkmaya, mayın patlatmaya ve bombalamaya çalışan bir terör örgütü var. Biz vatandaşlarımızın meşru hak ve talepleri doğrultusunda demokratikleşme ve sivilleşme yolu ile bunları değerlendirmeyi, bunları projeye dönüştürüp hayata geçirmeyi ilke ve misyon edilmiş bir siyasi partiyiz. 11 senedir bunu yapıyoruz.
     Türkiyede Kürt sorununun çözümüne dönük inanılmayacak kadar büyük ve önemli adımları AK Parti hükümetinin attığını belirten Bakan Eker, insanların hayal bile edemeyeceği mesafeler katettiklerini ifade etti.
     Bunları barış ve huzur için yaptıklarını kaydeden Bakan Eker, şunları belirtti:
     Ama biz bunu yaptıkça terör örgütü PKK buna kurşun sıkıyor. Onlarda her gün ya bir yere bomba koyarlar yada bir menfezin altına döşedikleri mayını sivil, asker ayrımı yapmadan patlatırlar. Terörle mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm olumsuzluklara rağmen, hizmete devam edeceğiz. Biz onlarla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza olan sevgimizi, onlara götüreceğimiz hizmetleri PKKnın yapmış olduğu eylemler engelleyemeyecek. 80li 90lı yıllarda PKK gidip şantiye basıyor, bir greyderi yakıyordu. O günkü idarede canıma minnet der gibi çalışmaları durduruyor, bu durumda PKKnın ekmeğine yağ sürüyordu. Ama AK Parti hükümeti öyle değil.
    
     -Hiç kimse bizden daha fazla Kürt değil-
    
     Bakan Eker, sağlık, eğitim, istihdam ve bütün kalkınma hizmetlerini, PKKnın tüm olumsuz eylemlerine rağmen yapmaya devam edeceklerini dile getirerek şöyle devam etti:
     PKK kandan ve gözyaşından besleniyor. Bizse buna sonuna kadar karşıyız. Onlar ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, normal programımız neyse o doğrultuda devam edeceğiz. Bugünlerde de yine civar illerimizde benzer saldırılar oldu. Bu tür saldırılarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz hükümet olarak vatandaşlarımızı muhatap kabul edip, vatandaşlarımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda yatırımlarımızı yapacağız. Biz de bu bölgenin evladıyız. Mesele etnik aidiyet ve mensubiyet meselesiyse hiç kimse bizden daha fazla Kürt değil. Kimse bizden daha fazla da bu topraklara sahip değil. Bu toprakların sahibi de biziz. Bütün vatandaşlarımızla birlikte buralarda PKK ve terör zihniyetinin yaygınlaşmasına engel olacağız.
     Bakan Eker, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER