Giresun merkezli 5 ilde silah kaçakçılığı

Giresun merkezli 5 ilde silah kaçakçılığı operasyonu -Operasyonda 29 kişi gözaltına alındı, 29 tabanca ele geçirildi


GİRESUN (A.A) - Görele Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 5 ilde 33 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 29 kişi gözaltına alındı.
     Giresun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, il genelinde 6 ay boyunca yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu, kaçak silah imalatı ve satışı yapıldığı belirlenen Yağlıdere, Tirebolu, Bulancak, Görele ilçeleri ile Balıkesir, Adana, Trabzon ve İstanbulda bazı adreslere baskın düzenlendi.
     Toplam 33 adrese düzenlenen operasyonda, 29 kişi gözaltına alındı, 29 adet farklı marka ve çaplarda tabanca, 94 şarjör ve 373 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 kişiden 22sinin Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldıkları, 7 kişinin ise adliyeye sevk edildiği öğrenildi.
     Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, gazetecilere konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özveriyle yürütülen çalışmalar sonucu başarı elde eden polislere teşekkür etti.
     Kentin huzur ve refahı için ellerinden gelen gayreti ortaya koyduklarını ve bu çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Bulak, İnce eleyip sık dokuyarak arkadaşlarımız yaklaşık 6 ay boyunca çalışmalar yapıp, bu operasyonu gerçekleştirmişlerdir. Bu çalışmalar kolay ve basit işler değildir. Arkadaşlarımız özveriyle çalışarak gereğini yapmaktan geri durmamışlardır. Halkımıza var gücümüzle hizmet etmeye devam edeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin - Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun merkezli 5 ilde silah kaçakçılığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER