Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Büyükşehir ile mahalle statüsüne geçecek belde ve köylerin daha iyi hizmet alacak -Büyükşehirin yürürlüğe girmesiyle köylerdeki insanların inşaat ruhsatlarında herhangi bir ruhsat h


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir ile mahalle statüsüne geçecek belde ve köylerin daha iyi hizmet alacak dedi.
     Gümrükçüoğlu, Maçka ilçesi Esiroğlu Beldesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret edip sorunlarını dinledi. Gümrükçüoğlu, Trabzonun büyükşehir olmasına muhalif olanların amacının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu söyledi.
     Kentin büyükşehir olmasına karşı çıkanların söylediklerinin doğru olmadığını anlatan Gümrükçüoğlu, Büyükşehir ile mahalle statüsüne geçecek belde ve köylerin daha iyi hizmet alacak diye konuştu.
     Gümrükçüoğlu, bir vatandaşın Trabzonun büyükşehir olmasıyla köylerden vergi alınıp alınmayacağını sorması üzerine, Büyükşehir hudutlarına giren köylerde emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım payları 5 yıl süreyle alınmayacak dedi.
     Tarım alanlarının da korunacağını söyleyen Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu:
     Trabzon Belediyesi hudutları içinde de, Esiroğlu Belediyesinin hudutları içinde de olsa tarım nitelikli alanlar vardır. Tarım nitelikli koruma alanları için bugüne kadar yıllardır on yıllardır sürdürülen neyse o şekilde olacaktır. Orman ve mera alanlarında en ufak bir değişiklik söz konusu değildir. Büyükşehirin yürürlüğe girmesiyle köylerdeki insanların inşaat ruhsatlarında herhangi bir ruhsat harcı alınmadan ruhsatlandırılmaları sağlanacaktır. Büyükşehire muhalif olanların söylediklerinin hiçbir doğruluk payı yoktur
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER