Giresun Valisi Şahinden, Görele ilçesine ziyaret

Giresun Valisi Şahinden, Görele ilçesine ziyaret


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Görele ilçesinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.
     Vali Şahin, ilk ziyaretini ilçenin Sağlık köyünde yaşayan şair, güfte yazarı ve bestekar Ahmet Kaçarı evine gerçekleştirdi.
     Kaçarın Giresun ve Türkiyenin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan biri olduğunu ifade eden Şahin, Sayın Kaçar 86 yaşına ulaşmasına rağmen şiire olan bağlılığını en güzel şekilde sürdürmekte. Bu yaşına rağmen hala şiir yazmaya devam etmesi onun hayata olan tutkunluğunun bir sonucu dedi.
     Şahin, Kaçarın insanlarla en güzel iletişiminin şiirlerle olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     Herkes belki birçok şeyi değişik şekillerde ifade ediyor fakat Ahmet Kaçar, hayatı, yaşamı, zorlukları, güzellikleri, ayrılıkları, en güzel aşkları şiirlerle ifade etmeyi seviyor. Kendisinin Türk edebiyatına bıraktığı ve kazandırdığı eserler, gelecek zamanlarda onun ölümsüzlüğüne bir nişane olacak. Valilik olarak kendisine bir site kuruyoruz. Bütün şiirleri sitede yer almasa da ona ait bütün her şeyi sitemizde yayımlayarak, edebiyata olan hizmetimiz devam edecek.
     Vali Şahin, daha sonra Aydınlar beldesine kurulması düşünülen katı atık bertaraf tesisi alanında incelemelerde bulundu.
     Şahin, halkın sağlığını tehdit edecek bir işe kalkışmadıklarını, tesis sayesinde beldenin çok şey kazanacağını anlatarak, şöyle konuştu:
     Burası devletindir. Bu iş kesinlikle olacaktır. Biz halkın menfaatine olmayan bir işi buraya getirmeyiz. Bizim politikayla işimiz olmaz. Burada gerçek ve doğru neyse onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Tesisin buraya kazandırılması demek, beldenin çok şeyler kazanması demek. Çavuşlu beldemiz bu şansı kaybetmiştir.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun Valisi Şahinden, Görele ilçesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER