Girişimci ev kadını pekmezli bitki ezmesi

Girişimci ev kadını pekmezli bitki ezmesi üretti -Kahramanmaraşta Aynur Var, eşiyle birlikte 2 yıllık bir çalışma sonucunda ürettiği bitkisel ezmeye patent aldı -Aynur Var: KOSGEBten destek alarak seri üretime geçeceğiz


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Ahmet Caner Baysal - Kahramanmaraşta girişimci bir ev kadını, pekmezle bitkisel ürünleri birleştirerek, bitkisel ezme üretti.
     Ev kadını Aynur Var, sağlık açısından önemli olan pekmezi farklı bir şekilde sunmak için yaklaşık 2 yıldır yürüttüğü çalışmayı tamamlayarak yeni bir ürün elde etti.
     Girişimci ev kadını Var, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pekmezin çok değerli bir ürün olduğunu, uzmanların özellikle kış döneminde çocukların pekmez tüketmesi yönünde tavsiyede bulunduğunu ifade etti.
     Kendisinin de çocuklar için pekmez ile çeşitli bitkileri birleştirerek ezme üretmeye karar verdiklerini, bu çerçevede içinde zencefil, çörekotu, incir, fındık, zerdeçal, kakao, Hindistan cevizi, keçiboynuzu, salep ve tarçın bulunan ezme ürettiğini belirten Aynur Var, çalışmayı eşi Alaattin Var ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Ürettikleri ezmeyi yakınlarına ikram ettiklerini ve onlardan çok güzel tepkiler aldığını anlatan Var, daha sonra sipariş üzerine satış yapmaya başladığını kaydetti.
    
     -Patentini de aldılar-
    
     Aynur Var, bitkisel ezmenin patentini de aldıklarını bildirerek, Şu anda evimizde üretim yapıyoruz. İnşallah tesis kurarak seri üretim yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda hazırladığımız dosyayı KOSGEBe sunduk. KOSGEBten destek alarak seri üretime geçeceğiz dedi.
     Ezmenin yanı sıra aynı malzemelerden Lokman Hekim Parmağı adını verdikleri bir ürün de geliştirdiklerini aktaran Var, Pekmezli bitkisel ezmeyi Türkiyeye mal etmek istediklerini ifade ederek, Günümüzde insanlar doğal tüketim yollarını arıyor. Dolayısıyla bizim yaptığımız şey tamamen doğal ürünlerden oluşuyor. Sağlık açısından son derece güçlü bir yapıya sahip. İçerisinde hiçbir şekilde kimyasal veya suni karışım yok diye konuştu.
     Kadınların ekonomiye katılmasının gerekliliğini değinen Var, şunları kaydetti:
     Nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor. Ancak bu nüfusun neredeyse yarısından fazlası üretimin dışında. Ülkemizin büyük hedefleri var. Benim gibi kafasında proje olan kadınların medeni cesaretini toplayarak ortaya çıkması gerekiyor. Devletimiz yatırım düşünen kim olursa olsun büyük destek veriyor. İlla paran olmasına gerek yok, düşüncenizin olması yeterli. Ben de destek alarak hayalimi gerçekleştirmiş olacağım.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Girişimci ev kadını pekmezli bitki ezmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER