GMKA, Çanda çalıştay gerçekleştirdi

GMKA, Çanda çalıştay gerçekleştirdi


ÇANAKKALE (A.A) - Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Çanda 2014 - 2023 Bölge Planı hazırlıkları kapsamındaki ilçe çalıştayını gerçekleştirildi.
     GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Kale Seramik Sosyal Dinlenme Tesislerinde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, ülkenin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda en iyi şekilde kullanılabilmesi için bölge planının iyi dizayn edilmesi gerektiğini söyledi.
     Yerele danışılarak bir plan yapmaya çalıştıklarını ifade eden Gündoğan, ajans olarak yerelin bilgisine ihtiyaç duyduklarını, katılımcıların yenilikçi fikirlerini beklediklerini ifade etti.
     Gündoğan, 2023te gelişmiş zengin bir ilçe olmak istediklerini, çevresel sürdürülebilirliğini sağlamış bir ilçe olmanın da olmazsa olmazları olduğunu belirterek, Çan, Kale Seramik ile özdeşleşmiş bir ilçemiz. Fabrikanın bir şekilde etkilemediği hiçbir aile yoktur. Bizler seramik sektöründe marka ilçe olduğumuz gibi başka sektörlerde de marka ilçe olmalıyız dedi.
     Çan Kaymakamı Yakup Tat da ilçenin gelişmesi için yerelin katkısının çok önemli olduğunu ifade ederek, Sizlerin ifadeleri ve görüşleri ateşleyici etki yapabilir. Bunun için görüşlerinizi açık bir dille ifade etmenizi bekliyorum diye konuştu.
     Katılımcıların görüşlerini dile getirdiği çalıştaya, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ajans uzmanları, ilçedeki kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör, oda, borsa ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber GMKA, Çanda çalıştay gerçekleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER