Göçeri beldesine Beyşehir Gölü manzaralı mesire

Göçeri beldesine Beyşehir Gölü manzaralı mesire alanı


KONYA (A.A) - Hüyük ilçesine bağlı Göçeri beldesi, hem Beyşehir Gölü, hem de gölet manzaralı mesire alanına kavuşuyor.
     Göçeri Belde Belediye Başkanı Mehmet Bülbül, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerleşim birimi mücavir alan içerisinde yer alan Köşker Bağı Mevkiini gözde bir mesire alanına çevirebilmek amacıyla başlattıkları çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
     Burasının daha önce de halkın piknik alanı olarak kullandığı bir yer olduğunu ancak yaptıkları son çalışmalarla içerisindeki imkanlarını genişlettiklerini belirten Bülbül, şunları kaydetti:
     Hem Beyşehir Gölü Milli Parkını gören, hem de önündeki göl manzarası ile yöreye muhteşem bir doğa manzarası sunan mesire alanımızda yok yok diyebilmek için başlattığımız çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Belediyemiz imkanları ile burayı daha da yeşil bir görüntüye büründürmek için etrafında 150 fidanı toprakla buluşturduk. Buranın iklimine müsait olan dişbudak, çınar, akça ve at kestanesi gibi farklı fidanlar diktik. Yüksek rakımı ile adeta oksijen deposu olan mesire alanımızda yapılan düzenlemelerle çeşmeler ve mescit inşa ettik, kameriyeler yerleştirdik. 70 bin metrekarelik alan üzerinde piknik keyfi için barbeküler yaptık. Önümüzdeki günlerde çalışmaların bitmesiyle birlikte yöre halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu alana elektrik de getirebilirsek özellikle akşam saatlerinde de uğrak mekanlardan birisi haline getirip, daha da canlandırmayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Göçeri beldesine Beyşehir Gölü manzaralı mesire Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER