Golf

Golf -Türkiye Golf Federasyon Başkanı Ağaoğlu: -Türkiye, her anlamda golfta büyük gelişme içinde -Turizm söz konusu oluğu zaman listenin en tepesinde golf yer alır. Yayla havasında golf, belki farklı bir golf turizmine ilg


ARDAHAN (A.A) - Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golfun bölge turizmine de önemli katkı sağlayacağını belirterek, Türkiye, her anlamda golfta büyük gelişme içinde dedi.
     Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi kampüsünde yapılacak olan golf sahası alanında incelemelerde bulundu.
     Ağaoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya, Bodrum, Kuşadası, İstanbuldan sonra Ardahanda golf sahasının açılmasının bölge için çok önemli bir yatırım olacağını vurguladı.
     Golf sahası çalışmalarıyla ilgili Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile görüşmeler yaptığını ifade eden Ağaoğlu, ARÜ kampüsünün arkasında bir saha yapma projemiz var. Kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Neticelenir neticelenmez hemen çalışmaya başlayacağız. İki ay içinde sürecin tamamlanacağını tahmin ediyorum. Karın kalkmasıyla burada çalışmaya başlayacağız dedi.
     Türkiyede sporun çeşitliliğinin en az ulaştığı bölgeler arasında Ardahan olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, Federasyon olarak Ağrı, Erzurum ve burayı seçmemizin sebebi buydu. Amacımız bu bölgelere golfu getirmek. Bazıları ısrarla golf bu kitlelere yayılmaz dese de bu eleştirileri bu şekilde çizgi dışında bırakmak amacıyla biz 2005te bu projeyi başlattık diye konuştu.
    
     -Yayla havasında golf, bölge turizmine katkı sağlayacak-
    
     Golfun bölgeye turist de kazandıracağını anlatan Ağaoğlu, Turizm söz konusu oluğu zaman listenin en tepesinde golf yer alır. Sadece turizm olarak değerlendirmemek lazım. Buraya saha yapıldığı zaman bölgenin çehresi değişir. Yaz turizmini etkileyecek. Çünkü Akdeniz Bölgesinin çok sıcak olduğu aylarda bu spor yapılamıyor. Yayla havasında golf, belki farklı bir golf turizmine ilgi getirecektir diye konuştu.
     Türkiyede golfun genel durumunun son derece iyi olduğunu dile getiren Ağaoğlu, Dünyanın Türkiyedeki golfa bakış açısı bir kere çok üst düzeyde. Profesyonel anlamda çok ciddi müsabakalar yapılıyor artık. Yani Avrupa profesyonel turunun yarı finali Türkiyede oynanıyor. Dünyanın en iyi profesyonel golfçuları Türkiyeye geliyor. Türkiyede mücadele ediyorlar şeklinde konuştu.
     Dünyanın en fazla kazanan sporcularının golfçular olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, Türkiye, her anlamda golfta büyük gelişme içinde dedi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER