Gölhisarda kitap fuarı düzenlendi

Gölhisarda kitap fuarı düzenlendi -Açılışı Burdur Valisi Yılmaz tarafından Gölhisar Kitap Fuarında yaklaşık 100 bin kitap sergileniyor


BURDUR (A.A) - Gölhisar ilçesinde kitap fuarı düzenlendi.
     Gölhisar Kaymakamlığı, Gölhisar Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaynak Kültür Yayınlarının katkılarıyla Gölhisar Spor Salonunda düzenlenen fuarın açılışını, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz yaptı. Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerden kitap okumalarını istedi.
     Entelektüel seviye, bilgi seviyesi ve görgü düzeyinin yüksekliğinin farklılığı getireceğini vurgulayan Vali Yılmaz, şöyle konuştu:
     Hangi işe girerseniz girin, eğer bir farklılık ortaya koyamıyorsanız, o işte girdiğiniz gibi çıkar, sıradan bir kişi olursunuz. Yaptığınız işte en üstüne çıkmanızı istiyoruz. İki insan bir araya gelip konuştuğunda lafınızın dinlenmesini istiyoruz, sözünüze değer verilmesini istiyoruz. O nedenle sınavlarda başarılı olmak istiyorsanız, hayatta başarılı olmak istiyorsanız kitapların rafta değil beyninizde durması lazım.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar ise Gölhisar halkına kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için çalıştıklarını anlattı. Karapınar, Biz kitabi bir medeniyetiz. Biz ihamımızı ve kaynağımızı kitaptan alırız dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Yılmaz, ilçede en fazla kitap okuyan 3 öğrenciyi altınla ödüllendirdi.
     Stantların gezilmesinin ardından programa katılan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü, şair ve yazar Kamil Aydoğan, Eğitimde motivasyon konulu konferans verdi.
     Anne ve babaların çocuklarına en çok Ders çalış dediklerini anlatan Aydoğan, Bizim temel sorunumuz, başarıyı bize farklı anlatmalarıdır. Bana göre başarı, insanın elinden geleni yapmasıdır. Sizden 3 şey istiyorum: Birincisi, her gün bir dakika bile olsa kitap okumaya zaman ayırın. İkincisi, internetin esiri olmayın, o sizin esiriniz olsun. Üçüncüsü, anne ve babanız odanıza girdiğinde kesinlikle ayağa kalkın. Bu üç şeyi yaparsanız, her bakımdan başarılı olursunuz. Mutlu, doyumlu, huzurlu bir hayat yaşarsınız dedi.
     Konferansın ardından Aydoğan, kitaplarını imzaladı.
     Yaklaşık 100 bin kitabın sergilendiği Gölhisar Kitap Fuarı, 19 Aralıka kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Gölhisarda kitap fuarı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER