Gölköy Barajında balık tutma şenliği

Gölköy Barajında balık tutma şenliği -OLTACILARDERin Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliğinin 4üncüsü Bolu Gölköy Baraj Gölünde yapıldı


BOLU (A.A) - Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneğinin (OLTACILARDER) Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliğinin 4üncüsü, Bolu Gölköy Baraj Gölünde yapıldı.
     Sportif amaçlı olta balıkçılığını geliştirmek, tanıtmak ve sevdirmek amacıyla OLTACILARDERin her sene geleneksel olarak düzenlediği etkinlik, Bolu Gölköy Baraj Gölünde, Türkiyenin bir çok ilinden 43 yarışmacının katılımıyla gerçekleşti.
     Yarışmada, 49 saatlik mücadele sonunda toplam 66 kilo 90 gram ağırlığında 25 adet sazan balığı yakalandı. Yakalanan balıklar ölçüm işlemlerinin ardından tekrar göle bırakıldı.
     OLTACILARDER Yönetim Kurulu Başkanı Serkan İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğanın, çevrenin ve sudaki canlının korunması adına etkinlikler yaptıklarını ifade ederek, bu etkinliklerdeki amaçlarının, belirlenen kanun ve tebliğlere uymak, özendirmek ile sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak olduğunu söyledi.
     Resmi yarışmalardaki Türkiye rekorunun iki sene önce 11 kilo 980 gramla yine derneklerince düzenlenen etkinlikte kırıldığını anlatan İnanç, Bu sene yakalanan 17 kilo 340 gram ağırlığında, 91 santimetre boyundaki balık ile Türkiyemizde de çok daha büyüklerinin var olduğunu resmi olarak kayıt altına almış ve bundan sonrası içinde daha büyüklerini yakalamak konusunda umutlanmış bulunuyoruz dedi.
     İki dalda yapılan yarışmanın sonunda dereceye giren takımlara kupa ve çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gölköy Barajında balık tutma şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER