Gölpazarından kısa kısa

Gölpazarından kısa kısa -Çiftçilere aspir ve yonca tohumu dağıtıldı


BİLECİK (A.A) - Gölpazarı ilçesinde bir grup çiftçiye törenle aspir ve yonca tohumu dağıtıldı.
     Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Temel Levent, Gölpazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen törende, hayvancılığı geliştirmek için yem bitkisi tohumlarına önem verdiklerini bildirdi.
     Hayvancılığın gelişmesi ve artması amacıyla Gölpazarı çiftçisine 2 bin 100 kilogram yonca ve 2 bin kilogram aspir tohumu dağıtıldığını belirten Levent, tohumların erken ekilmesi halinde fazla verim alınabileceğini söyledi.
     Tohumların finansmanını İl Özel İdaresinin sağladığı bilgisini veren Levent, Bilecik ve ilçelerinde 25 ton yonca tohumu, 4 ton da aspir tohumu dağıtıldı. İl ve ilçe personeli daima çiftçimizin hizmetindedir. Tek gayemiz, çiftçimizin elindeki birim alandan daha fazla ürün alabilmesidir dedi.
     Tohumların, çiftçilere dağıtılmasıyla sona eren törende, Gölpazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Devrim Toraman ile Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli hazır bulundu.
    
     -Halk Kütüphanesinde Kütüphane Haftası etkinliği
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gölpazarı Halk Kütüphanesinde, 49. Kütüphane Haftası dolayısıyla etkinlik yapıldı.
     Kütüphane Sorumlusu Muhittin Dağdelen, etkinlikte, kütüphanelerin, vatandaşların bedel ödemeden her konuda bilgi edinmesine, kendilerini yetiştirilmesine ve boş zamanlarını değerlendirmesine imkan sağlayan bir kamu kuruluşu olduğunu söyledi.
     Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemeyeceğini belirten Dağdelen, şöyle konuştu:
     Eğitim, bilim ve sanatın temeli kitaba bağlıdır. Özellikle öğrencilerin okuma zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak ve tüm halkımızın kitaplardan daha çok yararlanmasını sağlamak en büyük amacımızdır. Ne yazık ki ülkemizde kütüphanelere gereken önem verilmemektedir. Günümüzün en yalnız, en buruk mekanıdır kütüphanelerdir. Kitabın pahalı olduğunu ifade eden insanların kitabın bedava olduğu kütüphanelere gitmediğini görüyoruz. Her türlü kitabı bulabileceğimiz kütüphaneler, okuyucuları beklemektedir.
     Daha sonra, Güner Orbay Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin katılımıyla kitap okuma seansı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gölpazarından kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER