Gölpazarı ilçesinin sorunları ele alındı

Gölpazarı ilçesinin sorunları ele alındı


BİLECİK (A.A) - Gölpazarı Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, kentin mevcut durumu ve sorunları ele alındı.
     Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, siyasi parti ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda, ilçenin mevcut durumu, sorunları ve sorunlarla ilgili çözüm önerileri ile güç birliği yapılması gereken konular değerlendirildi.
     Tarım, ulaşım, göç ve esnafların sorunları ile 5. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığının kapatılacağı iddialarının görüşüldüğü toplantının ardından yapılan yazılı bildiride şu ifadelere yer verildi:
     5. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı, büyük çoğunluğu vatandaşlarımız tarafından bedelsiz hibe edilmiş, 3 bin 500 metrekare arazi üzerinde kurulu, binaları, sosyal tesisleri, lojmanlarıyla ilçemiz için önemli bir kurumdur. Kurulduğu günden bugüne kadar ilçemize, sosyal ve ekonomik alanda önemli bir katkı sağlamıştır. Ancak kapatılması durumunda oluşacak maddi ve manevi hasarlar, zaten de herhangi bir sanayi kuruluşu bulunmayan, gelişim vizyonu tamamen tarıma dayandırılmış ilçemizin, ekonomik ve nüfus anlamında daha da fazla küçülmesine neden olacaktır.
     İlçemizin tüm seçilmiş temsilcileri olarak gelinen bu noktada, Gölpazarı halkının menfaatleri, beklentileri ve hassasiyetlerini de göz önünde bulundurarak, bu konuda ortak bir çalışma yapılmasına karar verilmiş ve bu kararında kamuoyu ile paylaşılması gerekliliği doğmuştur.
     Tahsis ve devir sürecine girdiği belirtilen açıklamada, 5. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gölpazarı Meslek Yüksekokuluna tahsisi konusunda çalışmalar yapılmasına görüş birliğine varıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Gölpazarı ilçesinin sorunları ele alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER