Gölyanı Yaylasında üst yapı çalışmaları

Gölyanı Yaylasında üst yapı çalışmaları


GİRESUN (A.A) - Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan, vatandaşların yazlarını çok iyi bir şekilde değerlendirecek güzel bir yayla yeri oluşturmayı planladıklarını söyledi.
     Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşil doğası ve gölüyle ilgi çeken Gölyanı Yaylasında yol yapım çalışmalarına başlandığını bildirdi.
     Ladin ağaçlarından oluşan ormanlık alanları, gölü ve 50 otantik yayla eviyle Gölyanı Yaylasının Uzungöle çok benzediğini savunan Aydoğan, şunları kaydetti:
     Buranın tek farkı yapılaşma olmaması. Burası tamamen doğal bir yer. Burada bir yol çalışması yapılmakta. Gölün içinin temizlenmesi, yürüyüş yolu yapılması düşünülmekte. Bunlar yapıldığı takdirde Uzungöl ayarında bir turistik mekan olacağını düşünüyorum. Burası kendi içinde doğallığı ile kalacak. Uzaktan gelen turistlerimiz ve burada yaşayan vatandaşlarımız buraya geldiklerinde tamamen doğal bir ortamda nefes alacaklar. Vatandaşlarımızın yazlarını çok iyi bir şekilde değerlendirecek güzel bir yayla yeri oluşturmayı planlıyoruz. Şu an yol çalışmasıyla buna başladık. Akabinde de çevre düzenlemesini yapıp daha sonra gölü temizleyip su aktarımı yapıp burayı canlandırmayı planlıyoruz.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Gölyanı Yaylasında üst yapı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER