Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Torul ilçesinde proje tanıtım toplantısı düzenlendi (Fotograflı)


GÜMÜŞHANE (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ülke genelinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi- kapsamında Torul ilçesinde tanıtım toplantısı yapıldı.
     Torul Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya, Torul Kaymakamı Recai Karalın eşi Fatma Karal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Murat Akbulut, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Melek Taştan, Yakamoz Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği üyesi Hilal Öztürk ve Aile ve Sosyal Politikalar uzmanları Sercan Kazan ve Ahmet Taslı katıldı.
     Akbulut, yaptığı konuşmada, ülke genelinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi ve bir alt basamağı olan koruyucu aile hizmet modelini tanıtma ve yaygınlaştırma çalışmalarına il merkezinin ardından ilçelerde de devam ettiklerini belirterek, "Gönül elçiliği tamamen gönüllülük esasına dayanan ve hiçbir karşılık beklemeden yapılan her türlü gönüllü faaliyetlerdir. Bin yıldan beri kültürümüzde var olan bu hasleti daha da yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz" dedi.
     Gönül elçiliğinin alt basamağı olan koruyucu aile hizmet modelinde bakım ve koruma altında olan çocukların toplu yaşam yerleri olan yurt ve yuvalardan aile sevgisi ve şefkati ile büyüyebilecekleri aile ortamlarına döndürülmesi hedeflendiğini ifade eden Akbulut, gönül elçisinin özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER