Goodyear Fabrikasında 21 kişi işten çıkarıldı

Goodyear Fabrikasında 21 kişi işten çıkarıldı -Lastik-İş Sakarya Şube Başkanı Güzel: -"Feshedilme sebebi de Avrupadaki ekonomik kriz ve piyasalardaki daralmadır"


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Adapazarı ilçesinde kurulu bulunan Goodyear Fabrikasında çalışan 21 işçi, Avrupadaki ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarıldı.
     Lastik-İş Sakarya Şube Başkanı Suat Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıldır işten çıkarmaların önüne geçebilmek için mücadele verdiklerini anlattı.
     Güzel, yapılan görüşmelere rağmen işten çıkarmalara engel olamadıklarını belirterek, "Şu anda çok üzgünüz. Çok ani bir gelişme oldu bizim için. 21 arkadaşımızın iş akdi feshedildi. Feshedilme sebebi de Avrupadaki ekonomik kriz ve piyasalardaki daralmadır" dedi.
     "Uzun süredir bu sıkıntılar devam ediyordu" diyen Güzel, "Avrupada ciddi bir mali kriz var ve bu nedenle fabrikanın ihracatı azaldı. Bu nedenle talihsiz bir olay yaşadık. Çok üst boyutlara ulaşmış durumda bu mali sıkıntı. Bundan sonraki süreçte işçilerimizin hakkını koruyacağız. İnşallah bu sıkıntılar sona erer" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Goodyear Fabrikasında 21 kişi işten çıkarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER