Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Kütahyada, İslam dininin önemli mekanları Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksanın fotoğraflarından oluşan sergi, izlenime sunuldu


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında İslam dininde kutsal sayılan Mekke, Medine ve Kudüs şehirlerindeki üç önemli mescidin fotoğraflarından oluşan sergi, ziyarete açıldı.
     Kütahya Müftülüğü, Akkent Mahallesinde yer alan bir alışveriş merkezinde, "Geçmişten Günümüze Fotoğraflarla Üç Mescide Yolculuk" adlı sergi düzenledi.
     Burada, Mekkedeki Mescid-i Haram, Medinedeki Mescid-i Nebevi ile Kudüsteki Mescid-i Aksanın hem Osmanlı dönemi hem de daha sonraki yıllara ait yaklaşık 50 fotoğrafı sergileniyor.
     İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük arzularının, insanların, Hazreti Muhammedi kuru kuruya anmak yerine onun mesajlarını, hayatlarının bir parçası haline getirmesi olduğunu söyledi.
     Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, halkın katılımıyla Hazreti Muhammedin hayatını daha yakından tanımak ve tanıtmayı hedeflediklerini anlatan Üskülüplü, şöyle konuştu:
     "Daha önce de başka bir yerde bu fotoğraf sergisini açmıştık. Halkın yoğun bir ilgisi ve teveccühüne mazhar olduk. Halkımızın bu tür etkinliklere ilgisi çok büyük oluyor. Hazreti Peygamberin şu sözünü hatırlatmak gerekiyor; Yeryüzünde üç mescide yolculuk yapmaya değer. Bunlar; Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescidi Aksa. İnsanlarımız, hac ve umre seyahatlerine ilgili olduğu için bu sergide kendilerini bulacak."
     Sergi, yarın akşama kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER