Görelede, ÖDES Projesi tanıtım çalışmaları

Görelede, ÖDES Projesi tanıtım çalışmaları


GİRESUN (A.A) - Görele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülen Özürlüler Destek Programı (ÖDES) Projesi kapsamında, kent genelindeki sahillerinde vatandaşlara tanıtıcı broşür ve tişört dağıtıldı.
     Proje Koordinatörü Ali Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Giresun Valiliğinin koordinasyonunda Özürlüler Destek Programı kapsamında yürütülen Sığ Sulara Atlamadan Kaynaklanan Omurilik Felcinin Önlenmesi Projesinin amacına ulaşabilmesi için kent genelindeki tüm sahillerde denize giren vatandaşları bilgilendirici broşürler dağıttıklarını söyledi.
     Öztürk, dağıttıkları broşürlerle, gençlere derinliğini bilmedikleri sulara balıklama atlamamaları konusunda uyarılarda bulunduklarını belirtti.
     Kontrolsüz şekilde sığ suya balıklama atlamaktan kaynaklanan omurilik felci vakalarının genellikle 15-25 yaş arası erkeklerde görüldüğünü ifade eden Öztürk, Derinliği bilinmeyen sulara ve 2 metrenin altındaki sığ sulara balıklama atlanmaması gerekmekte. Bu tarz kazaların önlenebilmesi için sığ suları gösteren uyarı levhalarının konulması, bu kazaların önlenmesindeki en önemli adımlardan biri. Bunun en iyi örneği Amerika ve Avustralyada deniz kıyılarına yerleştirilen uyarı levhalarıdır. Bu ülkelerde yerleştirilen uyarı levhaları sayesinde vakalarda yüzde 70 oranında azalma görülmekte. Ülkemizde ise maalesef uyarı levhaları yok denilecek kadar az dedi.
     Öztürk, projedeki hedeflerinin, Giresun sahili boyunca insanların denize girdikleri alanlarda omurilik felcine yol açabilecek kazaların önlenmesi olduğuna da değinerek, şöyle konuştu:
     Projedeki hedef kitle Giresun ve ilçelerinde yaşayan 15-25 yaş arası 96 bin insandır. Temel faaliyetlerimiz kapsamında il sınırlarımızı oluşturan Pirazizden Eynesile kadar tüm Giresun sahilinde denize girilen veya girilmesi muhtemel olan yerlere uyarı levhaları yerleştirerek, orada denize giren vatandaşlara konuyla ilgili bilgilendirici broşür ve tişört dağıtımında bulunduk. Bu kadar önemli bir konuya vatandaşlarımız duyarlı olmalıdır. Yapılan çok basit bir hatanın omurilik felcine sebep olacağı unutulmamalıdır.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Görelede, ÖDES Projesi tanıtım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER