Görelede vatandaşlar, yapılması planlanan

Görelede vatandaşlar, yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisini protesto etti


GİRESUN (A.A) - Görelenin Aydınlar beldesine yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi bazı vatandaşlarca protesto edildi.
     Çömlekçi Çevre Platformu adına Mücahide Kibar, Cumhuriyet Meydanında yaptığı açıklamada, tesisin yapımı için karar kılınan yerin, doğal su kaynaklarının ve köylünün yaşam alanı içerisinde olduğunu söyledi.
     Tesisin yapılmasının, su kaynaklarının zehirli sular haline dönüşmesi, verimli toprakların ise ölmesi anlamına geldiğini savunan Kibar, Köprübaşı ve Aydınlar beldesi sınırları içerisinde yaşayan bizler, buradan gerek valiliğin, gerekse belediye başkanlarının da yanımızda bulunmalarını ve katliama sebep olacak bu projenin alternatif bir yer seçimi dahilinde değiştirilmesini talep ediyoruz dedi.
     Tesisin yapılacağı alan içerisinde 4 köy ve 5 mahallenin fiilen kullandığı 40a yakın su deposunun bulunduğunu vurgulayan Kibar, Giresun Valisi Dursun Ali Şahine seslenerek şunları kaydetti:
     Gayri yasal yollarla çalışma başlattığınız alan, bu su depolarının bulunduğu alanı da içinde barındırmaktadır. Çöplüğün yapılması halinde bu su depoları tarafınız onayıyla imha edilerek, köy halkı susuz kalmış olacaktır. Ancak şunu bilmenizi isteriz ki bu tesisin yapılması durumunda kendi elleriyle ve emekleriyle yapmış oldukları ormanın esas sahipleri yani yöre sakinleri, kararın bertarafı için her türlü haklı mücadelelerini sürdürmeye devam edecektir.
     Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Görelede vatandaşlar, yapılması planlanan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER