Görme engelliler fidan dikti

Görme engelliler fidan dikti


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi ve Görmeyenleri Koruma Derneği iş birliğiyle yaklaşık 300 fidan toprakla buluşturuldu.
     Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Dutlukır Ağaçlandırma Sahasında gerçekleştirildi.
     Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, burada yaptığı açıklamada, dernek olarak ikinci kez fidan dikme programı yaptıklarını belirtti.
     Görme engellilerin toplumun içine çıkma noktasında büyük zorluklar çektiğini dile getiren Özağan, "Amacımız, engellileri topluma kazandırmak ve hayatın her alanında var olmalarını sağlamaktır. Bu güzel netice için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz" dedi.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise engellilerin hayatını kolaylaştırmanın onlar için önemli bir sorumluk olduğunu ifade etti.
     Yaptıkları hizmetlerin engelli vatandaşların yararlanabileceği şekilde planladıklarını dile getiren Kalaycı, "Ben sizi Görmeyenleri Koruma Derneği olarak değil Kalp Gözü Açıklar Derneği olarak adlandırıyorum. Sizler belki görmüyorsunuz ya da kısmi olarak görüyorsunuz ama gözleriniz değil kalpleriniz açık sizin. Böyle anlamlı bir organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum" diye konuştu.
     Programa katılan görme engelli vatandaşlar eşinin, çocuğunun, arkadaşının yardımıyla fidanları toprakla buluşturdu.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Görme engelliler fidan dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER