Görükleye Mübadele Kahvesi

Görükleye Mübadele Kahvesi


BURSA (A.A) - Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilen Görükle Mübadele Kahvesi açıldı.
     Nilüfer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yakın zamana kadar bölgeye ilk göçenler arasında bulunan Rıza Ağanın ismiyle anılan ancak yıllar içinde tarihi dokusu bozulup kullanılamaz hale gelen kahvehanenin Nilüfer Belediyesi tarafından kamulaştırıldığı bildirildi.
     İşletmesi ihaleye çıkarılarak Görükle halkının hizmetine sunulan Görükle Mübadele Kahvesinin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Lozan Antlaşması gereği mübadillerin yerleştiği bu topraklarda onların geçmişini ve geride bıraktıklarını hatırlatacak bir yapıyı Görükleye kazandırdıklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından, kahvenin açılışı ise Lozan Anlaşmasının hemen ardından bölgeye ilk gelen göçmenler arasında bulunan Mehmet Oruç ve İbrahim Alay isimli Görükleliler tarafından gerçekleştirildi.
     Açılış sonrasında kahve içinde oluşturulan Mübadele Sergisi ziyarete açıldı. Toplam 115 metre kare kapalı alanı ve yaklaşık 100 metre kare açık alanı bulunan kahvehanenin restorasyonunda, binanın dış cephesi Seramik Sanatçısı Vedat Dinç tarafından tasarlanan ve mübadeleyi anlatan figürlerle donatıldı. Ayrıca binanın köşesinde bir de Mübadele Çeşmesi yaptırıldı.
     Açılışa, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Bursa CHP Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, Aykan Erdemir ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Görükleye Mübadele Kahvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER