Görüntü kirliliğine yol açan direkler kesiliyor

Görüntü kirliliğine yol açan direkler kesiliyor -Tavşanlı Belediyesi, kentte görüntü kirliliğine neden olan telefon direklerini kesiyor


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediyesi ekipleri, kentte görüntü kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle telefon direklerini keserek ortadan kaldırmaya başladı.
     Belediye Başkanı Mustafa Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüntü kirliliği oluşturan telefon direkleriyle ilgili Türk Telekom firmasıyla aralarında anlaşmazlık bulunduğunu bildirdi.
     Bu anlaşmazlıklardan doğan sorunları çözmeye kararlı olduklarını belirten Güler, şöyle devam etti:
     Türk Telekomun 1990 yılı sonrasında özelleşmesinden bu tarafa özellikle evlere hizmet götüren direklerin 1960-70li yıllardan kalma, eski Amerikan kovboy filmlerini andıran bir biçimde sokaklarda gelişigüzel dikilmeye devam edildiği, ağaç direklerdeki tellerin salınım boylarının birbirinden farklı olması nedeniyle zaman zaman günümüzde daha modern hale gelen araçların yüksekliğiyle çakıştığı ve kopmalara neden olduğu bir gerçek haline geldi. Tavşanlıya baktığımız zaman 2009dan bu tarafa Türk Telekomun sadece para topladığını, yatırım noktasında herhangi bir program yapmadığını görüyoruz.
     Güler, 2009dan bu yana Türk Telekoma özellikle ekim ve kasım aylarında bir sonraki yıla ilişkin taleplerini iletmelerine rağmen firma yetkililerinin yatırım için herhangi bir düşünceleri olmadığını kendilerine bildirdiklerini savundu.
    
     -Direkleri kesmeye devam edeceğiz-
    
     En azından belediye ekiplerinin çalıştığı alanlardaki direklerin kaldırılmasını istediklerini anlatan Güler, şunları kaydetti:
     Taleplerimize şu ana kadar karşılık alamadık. Türk Telekom Bölge Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü Tavşanlıya yeteri kadar ilgi göstermiyor. Tavşanlı, Türk Telekom noktasında gerekli yatırımı almıyor. Personel noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Hizmet alınabilir bir durumda değil. Bu nedenle en azından görüntüde dahi olsa emsal teşkil edecek uygulamanın başlangıcını yaptık. Geçen seneden bu tarafa sürekli ikaz ettiğimiz ve sürekli talepte bulunduğumuz bu direklerin ortadan kaldırılması için talebimize herhangi bir cevap gelmeyince direkleri kesme ihtiyacı hissettik. Türk Telekom, Tavşanlıda teknolojinin artık uzay teknolojisine döndüğü, kablosuz hatların hem konuşmada hem de internette yaygınlaştığı bir durum sistemine geçmeyecekse en azından yer altına geçmesi ve bununla ilgili bir program oluşturulması gerekiyor. Tavşanlı Belediye Başkanı olarak kararlıyım. Bundan sonraki dönemde her gün sokak ortasında ya da kaldırım ortasında duran direkleri kesmeye devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Görüntü kirliliğine yol açan direkler kesiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER